Miramar, Drøbak

10.12.2022, 13:25

Miramar. Utsikt over havet, på spansk. Et spisested som har vært der alltid…..? Eller i hvert fall siden Hun, og to av de kjæreste vennene Hun har, var barn. De som Hun har kjent så lenge Hun kan huske tilbake. 

Stedet i Jørnsebakken i Drøbak, med en litt trist fasade, harry spanske buer, tunge, brune møbler og (unnskyld) fra barndomsminnet; en litt rar lukt.

Der skulle de tre treffes en iskald onsdag i desember. De treffes i Drøbak et par ganger i året, der barndomsminnene er så sterke, og hvor ingen av dem bor lenger. 

Hvor overrasket kan man bli?

Bordet var booket, strengt tatt ikke nødvendig da vi, dessverre for stedet, var alene i lokalet. Alle kjørte bil, så det måtte bli brus i stedet for en god rødvin. Unnskyld  kjære Pepsi Max, den biffen hadde fortjent minst en årgangsRioja!

Etter sladderoppdatering og nyheter om jobb, helse, barn og gubber, fant de frem menyen. Stedet fikk nye eiere i februar i år (dyktige folk med bakgrunn fra Villa Malla på Filtvet) og de har gjort noe mange kan lære av; ha få retter og gjøre maks ut av dem. Bravo! Fem forretter, fire hovedretter og fire desserter.

Alle tre valgte baconsurret indrefilet . Den kom, pent dandert og forfekt stekt! Så mør og smakfull, servert med stekt potet, grønnsaker med tyggemotstand, rødvinssaus, sopp og parmesan crisp på toppen. Vi tømte tallerknene, ikke en smule igjen😊 Denne biffen står ikke tilbake for den Hun har spist på Trancher eller andre gourmetsteder i Oslo.

Så desserten (vi var mette, men klarte ikke dy oss. Jul bare en gang i året og så videre)….Venninnene lot seg friste av Tiramisu, Hun er frankofil og valgte Millefeuille med Diplomatkrem og bær. Vi lurte litt på den der Diplomaten, hva er det? En som liker MILF😜

Glovarm kaffe med påfyll så mye vi ønsket, fra vår svært hyggelige servitør (som også er daglig leder). 

Overraskelsen sitter fortsatt i, det er lenge siden Hun har smakt så god biff og nydelig, ikke for søt, dessert. Her bør folk valfarte!

Gracias Miramar! Og god jul kjære venner🎄

Passer faktisk for alle med sans for god mat!

Hun slår til med terningkast 6 for mat og service (litt lavere for det litt triste miljøet og kalde toalettene nede….)

Del artikkel:


Relaterte artikler