Norda, the Hub

29.01.2023, 18:29

Pandemien lever dessverre ennå, men livet er (nesten) som før. Den gode britiske vennen skulle komme til Norge for å førsteopponere en flink psykolog, og Godgjengen avtalte i den anledning middag på Norda. Han skulle også komme, det er altfor lenge siden Hun og Han har møttes over en tallerken. 

Briten kom riktignok sent og rakk bare en enkel, men visstnok god hamburger med sopp, men resten av gjengen ankom stedet idet de åpnet klokken 17.00. Kneisende på toppen i 13. etasje på Stordalens Clarion hotell the Hub, med dempet belysning, kjøtt i tørkeskap, hummer på utstilling, og nydelig utsikt over byen. Gjengen benket seg rundt et høyt bord med barkrakker og Agata, vår søte servitør for kvelden, kom raskt til bordet med menyer og vann.  Med boblende vann i glasset ble vi anbefalt dagens treretter, med tilhørende vinpakke. Den hørtes fristende ut og alle gikk for den. At en av venninnene ikke tåler nøtter, ei heller er så glad i rødvin, var ikke noe problem. 

Vi ble sittende og snakke om den kommende disputasen mens vi ventet på forretten. Felles interesser for mennesker, fag og mat er kjernen i gjengens unike vennskap. Forretten kom raskt, ceviche med hvit fisk, granateple, jordskokkchips og yuzueple. Den var frisk og deilig, og den crispy chipsen var utsøkt. Med forretten fikk vi varme rundstykker og mykt smør.

Kveldens sommelier var pratsom, men snakket litt for raskt og gebrokkent til at Hun fikk med seg alt. Men glasset med Riesling; Villa Maria fra New Zealand, var perlende frisk til. 

Hovedretten bestod av tre store stykker gårdsand, servert med selleripuré, fennikelsalat og kantareller. Porsjonen var stor, og Venninnen ved siden av klarte ikke å spise opp alt. Hun nøt tilbehøret, og de andre skrøt av det møre kjøttet. Men er Hun litt sær? Var det ikke litt trått å tygge? Men nydelig og rikelig saus og utsøkt tilbehør reddet helhetsinntrykket. Deilig rødvin også, en argentinsk Trapiche, med smaker av jul. 

Og desserten! Tykk, deilig sjokolademousse, pasjonsfrukt sorbet og karamelliserte popcorn. Med portvin, en Niepoort, i nydelige glass og kruttsterk, svart kaffe. Før desserten kom Han fra jobbmiddag og rett etterpå vår kjære Brite og lykken var komplett❤️

Vi smilte, pratet og nøt hverandres selskap, mens nyheter fra tiden under pandemi ble delt. 

Briten skulle forberede seg til disputas og for alle ventet en arbeidsdag, så vi delte varme klemmer med håp om SNARLIG gjensyn!

Så glad i dere Venner. Thank you!

Passer for: best for business, plass til mange og store selskaper. For turister som vil se utover Oslo.

Terningkast: stedet får 5 på tross av litt seig and. Nære venner og nydelig dessert trekker opp.

Del artikkel: Del på X


 #Norda   #the   #hub   #restaurant   #anmeldelse 

Relaterte artikler