Sommerro, Ekspedisjonshallen

24.03.2023, 15:28

Nye Sommerro, i gamle Oslo lysverker fra 1931, ligger så staselig på Solli plass, og er et sted Hun har drømt om lenge! De fire sykepleiervenninnene, ekte Ullevålsøstre, skulle møtes. En av dem kan sogar kalles «Hun som husker alt» (Hun har nemlig fått tilbake minnene om hele studietiden, takket være dennes helt ekstraordinære hukommelse❤️). 

De hadde bestilt bord i god tid til denne regnfulle onsdagen i mars. Og godt var det, for her ble det fullt. Et vakkert og helt særegent interiør, med den fabelaktige art deco trappen i inngangspartiet. Den ligger nå i Instafeeden til de fleste gjester, nå også i våre.

Petter er snål på mange vis, men her har han, med god hjelp av designduoen GrecoDeco, skapt en virkelig perle!

Kvartetten fant seg godt til rette i myke lenestoler under en av Per Krohgs enorme, originale fresker. Vi fikk raskt menyer, vann og bestilte en flaske husets hvitvin. En søster har litt mer peiling på vin enn de andre tre, og ønsket et glass chablis. Vel skålende i vakre krystallglass tittet vi spent på matutvalget. Menyen var passe omfattende, med mange franske fristelser. Dagens hovedrett var andeklubber (det var det den hyggelige servitøren sa??), som vi tenkte ville bli litt fett. I stedet valgte Hun trøffelpasta. En synes Sommerro burger fristet (Hennes andrevalg) og de to øvrige søstrene hadde vegetaronsdag og gikk for veggisburgere. Mens vi ventet på maten fløt praten og oppdateringen lett, om dagliglivet på hospitalet, kjendisnytt, vidunderlige barn og små og store hendelser. Imponerende at et så stort lokale ikke har mere støy?

Etter akkurat passe ventetid kom maten. Store tallerkner med burgere, frites og små, søte glass med ketchup. De andre tre virket fornøyde. Hennes trøffelpasta var en drøm. Deilig spaghetti al dente, svømmende i olivenolje og med et tykt lag høvlede trøfler på toppen. Her var det ikke spart på godsakene. Hun ble egentlig mett halvveis, men så deilig var det at Hun selvfølgelig spiste alt. Skulle gjerne hatt litt brød for å få med all oljen, men pytt pytt.

Gleden var stor da Hun fant ut at Eldste Sønn også var der, en god klem til ham💙 En søster har samme svakhet som Henne; ved inntak av alkohol går det små hull i frontallappene. Hun mente å ha en passende datter for Sønnen, men greide akkurat å holde den informasjonen inne😊

Servitøren kom høflig og minnet oss om at vi hadde bordet en begrenset tid (to og en halv time). Vi takket nei til dessert, men Hun unnet seg en cappuccino mens vi betalte. 

Vi tok turen innom toalettet, som var så stilig at vi tok et felles bilde der. Videre en liten heistur opp i øverste etasje (der ligger restauranten Tak) for å beundre utsikten. 

Vel ute ble nytt søstertreff booket og det var enighet om at dette stedet var bra!

Passer for: med syv spisesteder bør det egentlig passe for enhver smak og anledning?

Terningkast: 5

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler