Hyde

13.05.2023, 20:58

Hennes kjære spisevenn gjennom 13 år, og gjenganger i denne bloggen, har rund bursdag i mai. Han har lenge ønsket å besøke Hyde (med relativt ny og blank ⭐️ i den store guiden), og kollegagjengen bestemte at den middagen skulle bli gaven. Han visste ikke det da Han bestilte bord til seks en nydelig og varm fredag i årets vakreste måned. Hun, Han og gjengen har hatt uforglemmelige kvelder i det enkle, lille lokalet før, da Pjoltergeist var navnet (se tidligere omtaler). Lite var endret ved interiøret, men staben var byttet ut, med unntak av en kokk. Og stemningen var den samme. Kul musikk passe høyt på anlegget, unge og dedikerte ansatte og uformell, glad stemning. Glade var også våre to venninner, da de ankom sist i taxi (etter å ha delt en flaske bobler på kort tid) og danset ned det lille trinnet. Here they come og stemningen var satt!

Menyen lå på bordet, en liten håndskrevet lapp med fem retter. Vi startet med hvert vårt glass husets bobler, før selskapets to menn fikk bursdagshatt og briller av Venninnen (begge maimenn). Han er ikke så glad i slikt (ref allsang på lille Saigon), men lot seg allikevel avbilde. Bobler hjelper som kjent ofte på sjenansen. 

Vi fikk en to små apetittvekkere før showet skulle begynne, en smakssterk og varm kraft av kylling, og ål i en liten kjeks, med pepperrot (?) og finhakket gressløk. Den var nydelig. Kloke av tidligere middager takket vi nei til wine pairing. Vi lot i stedet boblene vare gjennom de første rettene, og vår oppmerksomme og vennlige servitør ville finne et par passende flasker underveis. Først ut; faste og nydelige kamskjell med kombu (tang) og kosho (type chilipepper). Raskt etter fulgte hvite og smakssterke asparges, servert med gresskarkjerner og lardo (type salt, italiensk spekemat). Mange nye, korte matnavn å lære……

Omtrent her tok boblene slutt, og ble erstatter av en nydelig, lett, hvit Bourgogne d’Or.

Til den et deilig stykke fisk, piggvar med salturt og vin jaune. Usedvanlig god fisk og saus. Han mente at dette stedet kan bli ny favoritt. Rødvinen denne kvelden var lys i fargen, lett og fruktig på smak; en Nebbiolo Reverdito fra 2020. Som nesten alle restauranter i Oslo om dagen er det mest vegetar og sjømat. Hun digger det, det er bærekraftig og deilig å få så mye godt fra havet som er krevende å lage selv. Den eneste kjøttretten var et nydelig stykke indrefilet, deilig rosa på farge, med ramsløkpure, samt potetkake med beinmarg og andehjerte drysset oppå. Hun lurte på hvorfor venninnen på siden spiste alt utenom indrefileten, og det ble en god latter da vi fant ut at det var for å unngå å spise hjerte❤️ Her hadde nok alkoholen gjort sitt; hjertet lå nå i magen og det perfekte, møre indrefiletstykket var på vei mot søpla min kjære…..

Nok en liten mellomrett kom, en mild slush for å rense smaksløkene før dessert. Den var også utsøkt; en amalfi sitronkjeks, liggende oppå en deilig saus med fermentert honning og korianderfrø. Men vi (Han?) var overmodig og bestilte Chartreuse til alle. Fandens sprit, for her ramla vi utpå igjen. Det ble latter, tiden forsvant og vi fikk dotter i ørene. Ny latter da den andre sent ankomne venninnen forsøkte å betale, ved å tappe på kalkulatoren på smarttelefonen. 

Vi tumlet ut i natten, eller nei, det var sol og varmt og tidlig kveld.

En sigg i bakgården til venninnens datter, en flaske prosecco på deling der og vipps så var det slutt. Damene måtte hjem og legge seg😊

Men før vi kom så langt var det en uforglemmelig aften, og et deilig nytt bekjentskap med en restaurant vi garantert vil gå på igjen. Velfortjent stjerne!

Passer for: folk med sans for god mat på litt annerledes og ujålete steder. Perfekt for glade grupper, ikke første date?

Terningkast 5/6

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler