Theatercafeen

02.06.2024, 12:42

Hun fylte år, og hele familien var invitert på Theatercafeen. Den ene etter den andre meldte forfall, så Hun måtte endre bordbestillingen fra seks til tre personer. Hun, Mannen og Eldste sønn møtte en søndag da stedet åpnet klokken 16.00, og fikk plass ut mot gaten. Her kunne vi betrakte både folk som passerte og det erværdige, nydelige interiøret. Vi brukte litt tid på å gjette hvem som var tegnet av tyve ulike tegnere. 87 i tallet og rammet inn på alle veggflater. 

En vennlig servitør kom raskt med vann og menyer. Sønnen hadde vært på byen kvelden før, det fristet derfor med en fet burger og fries, og en kald cola. Hun og Mannen hadde lyst på noe mer spennende. Hun var her for noen år siden og spiste deilige moules frites, og lurte litt på om det skulle gjentas. Vi merket oss nokså stive priser; 565 kroner for entrecote er drøyt. Hvor god kan egentlig en biff bli som forsvarer den summen?
Servitøren hadde levert en meny med dagens to-retter til 495 kroner. Det var grillet fjellgris fra Valdres, servert med Chorizo, syltede druer, poteter og shitake/ kylling veloute (lys, fransk saus). Til dessert; crêpes suzette. Valget var tatt. Mannen nøyde seg med brus, Hun tok et glass kald Sancerre. Fjellgrisen var utmerket og særdeles smakfull. Vi identifiserte druer, broccoli, sopp, saus og chorizo. Men potetene? Var det de lyse, crispy flaskene oppå kjøttet? Smakte ikke som potet men….

Servitøren lurte på om det var godt, vi pekte på de renspiste tallerknene. Det skal mye til å toppe crêpes suzette, etter å ha fått dem flambert ved bordet på le train Bleu. Men disse var ikke verst! Velsmakende av appelsin og hakkede mandler, og med myk kardemommeis i en skål ved siden av. 

Gode og mette gikk vi ut i den varme vårkvelden. Sønn skulle hjem og chille, Hun og Mannen gikk inn i teateret for en helaften med Liv Gulbrandsen og Ibsen. Kunne skrevet mye om den fantastiske forestillingen også, men det får bli i et annet forum.

Passer for: de med penger på konto og sans for historisk sus.

Terningkast: 5 med en liten minus (vi ønsket potet til hovedretten, og druene var litt malplasserte).

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler