Fyr bistronomi


Fyr bistronomi

Fire damer møttes på barneskolen i 1974. Nå, 50 år senere, flyter praten like lett og vi ler like godt nå som da. Det var riktignok dagen etter det amerikanske presidentvalget, noe som la en viss demper på humøret. Men; time will show hvordan den figuren og hans skrekkabinett vil påvirke verden (og oss).

Hun har tidligere hatt en uforglemmelig opplevelse på Stallen, som har felles eierskap med Fyr, og med opplevelsen fra Stallen friskt i minne var det visse forventninger til kvelden. Det staselige gulhvite huset kneiser midtveis oppe i Hegdehaugsveien, lykter henger i trærne og soft musikk fra høytalerne på utsiden lokker en inn. 

Vel inne er det moderne interiør med lyse vegger, grønne planter og grove mursteinsvegger.

Menyen viste både snacks, mindre og større retter og sweets.

Vi starter kalaset med et glass deilig crement, som kom mens vi tittet i menyen. Valget og den påtroppende presidenten var gjenstand for samtalen i starten, men så la vi det til side og bestilte i stedet noen starters. Vi valgte å dele sprø svinesvor med ørret rillette (litt løyrom), fermentert potetbrød med skogsopp og glasserte lammespyd med knutekål. Uten at noen husket å ha bestilt det fikk vi også en villkveite med blomkål og jalapeño. Porsjonene var rause! Det var ikke mye som minnet om «mindre» retter her, unntatt de sprø baconsvorene. Smakene satt, alt smakte godt og alle fikk smake på alt. Crementen holdt gjennom hele første rett. Venninnen hadde sagt tydelig fra til servitøren at vi ønsket litt tid mellom retten. Det medførte at han, som hadde vært veldig «på» tre akk seg (litt for mye) unna. Nå måtte vi søke øyekontakt og be om oppmerksomhet. Vi hadde bestilt hovedrettene samtidig med smårettene. To valgte sjøkreps, en komposisjon hvor en hel, stor kreps ble brukt til å lage tre ulike retter servert på en stor, oval tallerken. Det var den deilige halen grillet for seg, en salat laget av klørne og «bisque» (suppe) tilsatt karri, samt en surdeigstoast. De fornøyde lydene tyder på at alt smakte. Hun og den fjerde venninnen var like fornøyde med bakt breiflabb med rikelige mengder fennikel, grønne erter og saus kokt inn med masse vin. Til sjømaten fikk vi gode anbefalinger om hvitvin på glass, store glass.

Hovedrettene var også veldig rause, så vi begynte å bli mette, men Venninnen er konditor og inspirerer til søt avslutning. To valgte søte bringebær fra Lærdal med pisket hvit sjokolade, salt karamell og pistasjnøtter. Hun nøt Sticky toffee; en deilig, saftig kake, med salt karamell og kaffeis på toppen. Siste kvinne stod over dessert og fikk i stedet et raust glass dessertvin.

Vi tok en felles gjennomgang av måltidet (mens vi igjen ventet på kontakt med servitøren). Vi  var samstemte i at dette smakte god, vi var stappmette og det var ikke altfor dyrt. 

Maten står til fem, miljø likeså. Den litt synkende servicen trekker bittelitt ned, og Hun gir 5/4. 

Stedet passer godt for små og større grupper, helt sikkert perfekt for et hyggelig julebord🎄


Publisert: 18.11.2024, 18:54


Andre artikler