Varemottaket


Rundt hele bygget, nei ingen restaurant å se. Rundt hele kvartalet, nei. Lyver Google maps? Innom Joe and the Juice på hjørnet. Se etter en stor tredør, men ingen skilt, var deres svar (etter et litt oppgitt; alle spør…). Ny runde og nå fant vi en dør, ikke av tre riktignok, men svart. Annis stod det på vinduet. Dette er altså varemottaket til Annis pølsemakeri, med opphav i Ringebu. Litt forvirring der altså.

For det var ikke lett å finne den drøyt årgamle, og varmt anbefalte perlen, Varemottaket, da Hun og kollegavennene, også kjent som Restaurantkrikerne, skulle ha et lite julebord. Ikke var det lett å få bord heller, men Venninnen satt klar ved midnatt for mange uker siden, og kapret et bord for fire. Det er plass til ca 20 til en bordsetning; et par bord til fire, 5-6 til to og en enkel plass ved baren. Rett under skiltet hvor det stod «We play loud music». De holdt det de lovet der under hele middagen, men med så mange 80-talls perler er de tilgitt. Vi fikk en varm mottagelse både ved inngangen og rundt bordet, og servicen skulle vise seg god og vennlig hele kvelden. Vi fikk ingen meny eller informasjon om måltidet, menyen endres visst ukentlig etter sesong. Det bærer nok anmeldelsen preg av; husker Hun riktig?

Vannmugger kom, med og uten bobler, og vi bestilte hvert vårt glass perlende champagne.

Vi tittet oss rundt i det lille lokalet. Det var fullt innsyn til kjøkkenet og en stor grill. Det er alltid gøy å se engasjerte kokker i arbeid! Mørke vegger, grønne møbler og massevis av lister hengt på veggene, særlig inne på toalettet (hvor man forøvrig trenger teknisk forklaring for både å få låst, og ikke komme borti sensoren så man tisser for åpen dør). Disse listene fikk vi vite, var slike servitørene bruker for å ha oversikt over informasjonen om hverandres bord. Noen hadde tegninger også; en artig detalj.

Vår sjarmerende servitør (litt lik vår søte venn fra Betong sist vinter) ankom med første rett, rå villkveite med små nepebiter. De første rettene spiste vi med skje, litt vanskelig å bruke det på fisk og kjøtt eller? Kveiten var kald og smakfull, med sursøt saus. Rett etterpå kom en av kveldens store høydepunkter, en tartar av okse med mye smak, crunch og deilig sting av pepperrot. Videre et deilig kamskjell med smørsaus, chiliolje og sikrogn. Et lite keramikkrus ved siden av, med varm suppe og betebiter.

Alle rettene kom i pene skåler som var vekselvis forvarmet eller iskalde. Etter betene fikk vi gafler og kniver, og valgte en flaske Pinot Noir på deling. Plutselig ble det lukt av jul i rommet🎄Ribba var perfekt med sprø svor, rødkål, madeirasaus og sterk puré av aubergine til. Videre til et stykke rosa tørrmodnet andebryst, med rødbete og smakfull andesaus kokt på beina. Det var valgfritt om vi ville ha en hvilerett med ost, vi takket ja😊 Vi fikk små syltede agurker, kyllingleverpaté med cognac og søt pære, ved siden av en stor bit compte. Nybakt, varm, honningglasert brioche til. Nam, nam

Tror du dette var slutten? Åh nei, to desserter ventet. Vi fikk hvert vårt krus med etiopisk kaffe før vi nøt vaniljeis, salte pekannøtter og gresskarkrem. Helt til slutt en perfekt liten sitronterte, med grillet marengs og fransk canelekake.         

Vi kom til første bordsetning denne kvelden, og det eneste lille minuset var at de tre tilmålte timene gikk så fort. Regningen kom uten at vi spurte, så vi skjønte at vår time slot var over. Dessverre. Vi skulle gjerne skravlet og skålt litt til, men et sett barnevakter var nok glade og vi venner, har utallige deilige middager i vente.

Passer for de som ikke trenger å vite hva man får på forhånd, som tåler litt markante smaker og slike som oss; matelskere!

Terningkast: ruller like godt en sekser, Hun likte alt!


Publisert: 25.11.2024, 10:35


Andre artikler