Vegansk betasuppe!

09.10.2019, 20:05

Jeg er oppvokst på beta suppe og mamma pleide å kjøpe ferdig laget betasuppe fra butikken å kokte poteter ved siden av og brukte slike sodd boller i tillegg.gjerne spiste vi brød med smør til.skikkelig barndoms minner i følge meg.riktignok mange år siden dette.nå hører det mer til sjeldenhetene å spise posemat og kjøtt er et tilbakelagt kapitell,men man trenger ikke å spise kjedelig og gå glipp av de gode smakene fordi om,selv om mange tror det.

denne suppen bare digget jeg og kommer nok til å lage denne flere ganger.samboeren min spiste opp absolutt alt av suppa han også og han pleier å være skeptisk til supper stort sett.jeg har også begynt å sette mer pris på hjemmelaget mat.jeg liker heldigvis å lage mat,så jeg har værtfall den fordelen,men faktisk er det ikke så krevende å lage mat fra bunnen av heller.trenger du et varmt måltid å varme deg på i den kalde høstlufta og vil gjerne prøve en kjøttfri variant får du oppskrift her.

VEGANSK BETASUPPE: 

FOR 2 PERSONER:

150 gr gulrot

200 gr kålrot

150 gr sellerirot

300 gr potet

litt vårløk og eller purreløk

2 buljong terninger.jeg brukte en økologisk variant fra helsekost.man kan lage buljong selv også,men ble ikke det nå.

vil du lage buljong selv?:

2 stk løk

1/2 purre

3 stk gulrot

4 stilker selleri

1 stk laubærblad(jeg kjøpte på normal butikken)

2 l vann.

FREMGANGSMÅTE:

skyll og vask grønnsakene og skjer i grove biter.ha grønnsakene i en kjele.tilsett kaldt vann til det dekker grønnsakene og kok langsomt opp.sil kraften gjennom en tynnmasket sil.husk å sette en bolle under silen.nå er grønnsakskraften klar til bruk.skal du ikke bruke den nå så ha på mindre beholdere for eksempel på glass krukker .sett i kjøleskap eller fryseren.

je

FREMGANGSMÅTE:du skreller og skyller grønnsakene,kutter i små terninger og har i en stor kjele.tilsett buljong,men har du laget hjemmelaget biljong bruker du dette vannet til å dekke over grønnsakene,og ellers vann.jeg brukte vell ca 1,5 liter vann tilsammen.kok opp til grønnsakene er møre,så følg med litt selv og vips er suppa ferdig.smak til med salt og pepper.

denne suppa varmer meg godt i den kalde høst lufta og jeg liker at det er mye tyggemotstand.du kan også tilsette soddboller og eller pølser om du foretrekker det også,men jeg laget en vegansk variant.

Del artikkel:

BloggiShop

Relaterte artikler