Nydelig paprika suppe!

15.10.2019, 19:35

Jeg har alltid likt smaken av paprika.men stort sett spiste jeg den alltid på brødskiven med ost på da jeg var mindre,men nå har jeg begynt å bruke paprika til så mye mer.nå må jeg nesten alltid ha paprika i salat,når vi har tacokvelder og jeg har i ovnen med masse digg oppi.

men idag fant jeg ut at jeg ville bruke paprikaen til noe nytt.nemlig til å lage paprika suppe og denne ble så god,så denne kommer jeg til å lage igjen en dag og lage stor porsjon å fryse ned til jeg føler jeg trenger å varme meg på noe godt en dag.for meg er høsten en perfekt tid å spise suppe på,da jeg ikke føler behovet for suppe så veldig på sommeren.jeg kan spise suppe på sommeren også,men det blir ikke så ofte det for å si det sånn.

det er kaldt og mørkt ute,så da er det perfekt med varm paprika suppe inne.jeg drikker den rett å slett eller serverer med brød til som jeg dupper i suppa.har du også lyst å prøve paprika suppe som varmer kroppen din nå i høst mørket?i såfall her kommer oppskriften.

DU TRENGER:

3 paprika

1 hvitløk( jeg hadde ikke så brukte hvitløkspulver,jeg brukte 1 ts)

litt tørket basilikum( eller bruk fersk)

1 boks hermetiske tomater( jeg brukte en økologisk variant)

2,5 dl vann

2,5 dl fløte eller kokosmelk.( jeg brukte vegansk fløte)men du kan sikkert bare bruke vann å.isåfall blir det 5 dl vann tilsammen om du velger vann.

salt og pepper

1 ts tomatpure

ev 1 ts sukker( jeg brukte sukrin)

SLIK GJØR DU:

forvarm ovnen til 250 grader.kle et stekebrett med bakepapir,gni det lett inn med olje.skjær paprikaene i to og fjern innmaten.legg de på stekebrettet med yttersiden opp.stej i ovnen i 10-15 minutter ,til paprikaene begynner å få sorte flekker.

ta de ut.dra av skinnet ,

ha hvitløk,basilikum,paprika,vann,fløte,tomatpure og tomater i en kasserolle og kok opp.om du vil kan du også tilsette en buljongterning om du vil.la det koke i ca 10 minutter og bruk en håndmikser.

jeg elsket suppa så godt at det ble ikke nå bilde av den ferdige suppa denne gang.jeg var skeptisk til paprikasuppe,men denne kan bli en favoritt for min del.jeg følte meg varm,god og mett etter dette nydelige måltidet.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler