Safran suppe!

14.01.2020, 10:00

Som nevnt tidligere elsker jeg lukten og smaken av safran.det lille fine krydderet som du trenger svært lite av,men som setter skikkelig smak på maten.jeg kan sjønne hvorfor dette er verdens dyreste krydder.siden det er dyrt bruker jeg ikke dette krydderet så ofte,så det føles som luksus når jeg faktisk kjøper det.for 0,5 gr safran koster det faktisk 45 kroner.så dette er ikke noe jeg kjøper vær måned for å være ærlig.så blir stas vær gang jeg får safran i maten.stort sett brukt det i indiske matretter jeg,å i boller,men favoritten min er i grøt faktisk.men idag prøvde jeg å ha safran i suppe og det fungerte det også.

DU TRENGER:

3 ss kokosolje

2 sjalottløk eller vanlig løk

en gul paprika og 200-300 gr gulrot

bittelitt safran

1 ts kokosblomst sukker eller annet sukker

en halv ts ingefær malt

en halv ts hvitløkspulver

2 laubær( må ikke)

8 dl vann med 1 eller 2 buljongterninger( du kan også lage deg buljong selv)

FREMGANGSMÅTE:

varm oljen i en kasserolle og fres løken en kort tid.tilsett så de andre ingrediensene .la småkoke i ca 15-20 minutter eller værtfall til grønnsakene er møre.kjør suppen i en stavmikser(håndmikser som jeg så fint kaller det)

smak til med krydder som salt og pepper.

Del artikkel:

Relaterte artikler