Gulrot smør med hjemmelagd knekkebrød!

24.01.2020, 12:00

Jeg må ærlig innrømme jeg var skeptisk til om gulrot smør skulle smake godt og jeg var fryktelig redd jeg skulle bli skuffet.luktet godt var det første som slo meg,men smaken var god den og dette er et supert tips til deg som vil ha et sunt pålegg du kan lage selv og som tar ekstremt liten tid å lage.det var latterlig enkelt å lage.dette kommer jeg definitivt til å lage flere ganger.må nesten prøve andre varianter en gang også.

alt du trenger for å lage gulrot smør er følgende:

1 porsjon:

3 gulrøtter (jeg valgte økologiske)

1 dl usaltet cashewnøtter

litt salt

 

miks alt sammen i en food proseccor og vips så har du et sunt og godt pålegg klart.jeg hadde smøret i en liten boks og må spise opp innen en uke da dette er et ferskt pålegg uten tilsetningstoffer.dette er raw food så alle næringstoffer er inntakte.jeg lagde meg knekkebrød,så jeg prøvde smøret på det og det funket utmerket.

GLUTENFRI KNEKKEBRØD:

1,5 dl solsikkefrø

1,5 dl sesamfrø

1 dl gresskarkjerner

0,5 dl linfrø

1 ss fiberhusk

0.5 dl olje( jeg brukte olivenolje)

2 dl vann

0,5 ts salt.

SLIK GJØR DU: mal frøene i en food prosessor.så tilsetter du alt det andre.sett ovnen på 150 grader.smør utover et brett med bakepapir i et tynt lag og stekes i ovnen i ca 60 min.følg med litt underveis om den føles sprø og fin.gjerne snu knekkebrødet halvveis under stekingen også.ha i luftett boks i ca 1 uke.så her blir det knekkebrød vær dag for min del.må uansett prøve nye pålegg så det passer meg greit.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler