Enkel tomatsuppe!

19.02.2020, 10:00

Jeg elsker sunn mat som er enkel å lage og som fortsatt er hjemmelaget.å lage suppe synes jeg stort sett er enkelt,det tar ikke så lang tid å lage,som regel er det ikke dyrt heller og man kan lage store porsjoner når man først er igang og fryse ned så man har suppe klar i en fei når man har det travelt.for mange som har lyst å leve sunnere ,klager ofte på at de ikke har tid til å lage mat når de kommer hjem og dermed ender opp med usunn mat.de hadde jo tid til å lage den usunne maten,men de ser for seg at det blir stress å lage sunn mat.lager du suppe er ikke det nødvendigvis så stress.å lager du store porsjoner som meg har du suppe klar til en vær tid.har du fryset ned suppe gjerne ta opp suppen og legg i kjøleskapet dagen før du skal ha den også.da går det enda fortere.

prøv å lage denne tomatsuppen og du vil se hvor enkelt det er å lage hjemmelagd suppe og se at det ikke nødvendigvis tar så mye lengre tid enn å lage toro tomatsuppe.butikkene vet vi har lyst på hjemmelagd mat så de har prøvd å lagd hjemmelagd suppe faktisk i butikkene,men gjerne blir de tilsatt raffinert sukker og tilsetningstoffer du gjerne kan unngå om mulig.

DU TRENGER:

400 gr store tomater

bittelitt paprika om du liker det.

en halv løk

5 dl vann

1 ts hvitløkspulver

1 ss økologisk buljong pulver uten gjær

litt salt og litt olivenolje til steking.litt pepper også om ønskelig.

FREMGANGS MÅTE:

hakk løk,tomat og eventuelt paprika og ha i kasserollen med litt olje.stek til grønnsakene har litt farge.tilsett så resten og kok i ca 15 minutter og bruk så en håndmikser og voila suppen er klar.gjerne ha hjemmelagd rundstykker,brød eller knekkebrød klar.godt med noe knasende til suppen eller hva med krutonger oppi suppen? er du en oste elsker smaker det vell godt med litt revet ost i suppen og om du vil ha mer tyggemotstand kan du gjerne koke til pasta å ha oppi suppen og spiser du kjøtt hva med pølsebiter oppi suppen? her er det mange muligheter.jeg liker gjerne å drikke den helt flytende faktisk.så her er det smak og behag.

HVORFOR SPISE MER TOMAT?:

tomater har masse antioksidanter i seg.

bra for huden

forebygger kreft

hjelper mot solbrenthet

tomat inneholder lite kalorier bare maks 20 kcal per hundre gr så du kan regelrett frotse i tomater.du kan faktisk spise 10 kg med tomater uten problem,ikke at jeg har prøvd.

tomat inneholder masse lykopen,e vitamin,betakaroten og c vitamin.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler