Hjemmelaget pommes fries!

18.02.2020, 10:00

Hvem liker vell ikke pommes fries? men det de fleste ver at kjøper du det på mc donalds og eller ferdig i butikken trenger det ikke å være så spesielt sunt,men du kan fint lage selv.det smaker godt og er sunt.jeg elsker å lage fra bunnen av og det smaker så mye bedre når du lager selv.

jeg brukte:

søtpotet

potet

gulrot

jeg skrelte grønnsakene og vasket de.så lagde jeg pommes fries og passet på at de hadde nogenlunde samme størrelse og kokte de i vann i ca 5 minutter.så hadde jeg ovnen på 200 grader og stekte de i ca 20 minutter.halveis i tiden snudde jeg de.du må følge med litt selv så de ikke blir svidd.kan hende de må stekes lengre å.det kommer an på ovnen rett å slett.

jeg la pommes fries i en bolle før steking og blandet litt olivenolje og diverse krydder og hadde pommes fries utover bakepapir.pass p åat de ikke rører værandre.

jeg serverte med hjemmelagd tomatketjup og cashewkrem hjemmelagd.smakte utrolig godt.

tomatketjup:

200 gr tomatpure

1 stor tomat

1 dl vann

3 ss lønnesirup

1/4 malt spisskummen

1/4 ts hvitløkspulver

en halv ts havsalt

1 ss sitronsaft.

legg tomatpure i en kjene og svi av i ett minutt på høy varme.hakk tomat og tilsett den og resten av ingrediensene.småkok i 10 min.kjør den med håndmikser eventuelt.la den avkjøles og legg den i en beholder i kjøleskapet.holbdbar i ca 2 uker.

cashewkrem:

100 gr cashew

0,5 dl vann

2 ss næringsgjær

1 ss olivenolje

miks i en food prosessor og voila ferdig.legges i en boks og den er holdbar i kjøleskapet i minst 1 uke.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler