SivSiv

Er adhd likt på gutter og jenter?

03.12.2020, 20:16

Er det likt for begge kjønn, det å ha adhd eller er det ulikheter mellom oss ?

Noen vil nok mene at det er visse ulikheter, de fleste som ikke har satt seg inn det, vil tro det er likt,. Slik er det faktisk ikke,  Det kommer helt ann på fra person til person,  og om personen kun har adhd, eller om de har flere lidelser sammensatt med adhd,  for eks adhd/add osv . 

Dette er nok litt omdiskutert å har vært det i mange år. 

I mitt tilfelle så har jeg det litt anderledes en det min samboer har, litt vanskelig å forklare hva som er forskjell i grunn, men vi har jo begge add, som tilsvarer det psykiske og ikke fysiske, i tillegg har jeg adhd som gjør at jeg kan bli hyper i perioder , rastløs osv . Dette merket jeg mest som liten . 

Samme gjelder asperger, vi jenter har også det ulikt fra gutter, for eks så vil vi gjerne være litt mer sosial men samtidig så er det skremmende. 

For å forstå dette, er det lurt å se videoer på nett om dette, fra folk som forteller hvordan de opplever det, det blir det letteste . 

Det som er sikre tegn på as hos meg,  er at jeg unngår øye kontakt med folk,  sliter med å være sosial blant folk, at jeg har bedre kontakt med dyr en mennesker,  hater å snakke i tlf,  reagerer sterkt på for mye lyder rundt meg.  Kan slite med å kjenne igjen  ansikter.  

Jeg har mye å takke min samboer for, uten han hadde jeg aldri lært meg selv å kjenne på denne måten. 

Vi bruker å si det sånn, det er en mening med alt.  At jeg og min samboer fant igjen hverandre etter over 20 år, fra da vi var ungdoms kjærester, å at han har de samme lidelsene som meg, det hjelper meg veldig mye.  Vi har veldig mye støtte av hverandre, å vi tørr å være oss selv  pga at vi forstår hverandre veldig godt.  

Min psykolog sa det til meg at det var vanlig at de med add/adhd  osv fant hverandre, pga trygghet,forståelse. 

Hvordan jeg har det i hverdagen, det kan jeg fortelle litt om neste gang . 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler