"Bare" fibromyalgi?

30.10.2018, 13:48

 I 2015 fikk jeg diagnosen Fibromyalgi. 

Etter jeg fikk diagnosen slo jeg meg til ro med at alle mine plager er grunnet Fibromyalgien. Men nå, de siste månedene når formen har blitt så mye verre har jeg kjent på bekymringer for og tanker om at det kan være noe mer. Kan virkelig Fibrotrollet være skyld i alt? 

Er det bare Fibrotrollet som spiser all energien min? Som gjør meg lyssky, sensitv for lyder, glemsk og får meg til å snakke feil. Nye smerter i kroppen og bare en eneste tåke av smerter og tretthet. 

Etter at jeg delte disse bekymringene mine med fastlegen min har vi startet ny runde med prøver og undersøkelser. Men blodprøvene viser ikke noe, ikke noe annet enn at jeg må følge med stoffskiftet mitt og kontrollere dette igjen. Det føles så ubegripelig at jeg kan føle meg så dårlig som jeg gjør også kan man ikke finne "bevis" for det. Misforstå meg rett, jeg er jo veldig glad for at det ikke er noe mer som feiler meg. Men et ønske om at det var noe annet som var grunnen til at jeg har så lite energi, som kunne blitt bedre ved vitamintilskudd eller noe. At det var noe som helst som kunne gjort det bedre. 

Fastlegen min henviste meg til MR av hodet pga. at plagene med lyd og lys har blitt værre. Bare et cafebesøk kan være helt grusomt, blir helt utslitt. Og når jeg er hjemme, drar jeg gardinene for vinduene for det er nesten vondt i øynene å få for mye dagslys inn. Noen kvelder må jeg slukke vegglamper i stuen for lyset irriterer meg. Det føles merkelig... Ja noen ganger kjenner jeg at jeg holder på å klikke for veggklokka tikker for høyt. Det kan jo nesten virke komisk, men for meg er det slitsomt. 

Det å vente på prøvesvar fyller meg med forskjellige følelser. Jeg er jo selvfølgelig redd for at det skal være noe alvorlig galt, men samtidig tenker jeg det skal bli godt å få vite at alt ser bra ut. For jeg må prøve å være positiv og ta svarene som de kommer.

Sist legebesøk (fredag sist uke) fikk jeg kortisonsprøyte i venstre hofte. Legen mener jeg har slimposebetennelse pga. smertene i hoften.  Håper veldig at det kan hjelpe slik at det kan bli lettere  for meg å komme meg ut å gå litt. Nå prøver jeg også Arthrotec for smertene, disse er betennelsesdempende og smertestillende. Håper virkelig at dette kan hjelpe.  

Nå som det har sluttet å regne ute. Føles kroppen litt lettere. Det gjorde utrolig godt med den lufteturen jeg hadde i helga. Deilig å få knipse noen bilder, trekke frisk luf og bare nyte naturen.

Ønsker dere alle ei fin uke ☺

 

Del artikkel:

Relaterte artikler