Ilse 56 år

10.09.2019, 17:56

Vil først si at jeg har fått tillatelse av Ilse til å fortelle hennes historie i bloggen ;)

Ilse er en flott dame på 56 år som jeg har kjent en stund igjennom Røde Kors som vi begge er med i, men lite visste jeg at hun hadde en del utfordringer mht psykiske plager og tankekjør.
Hun er en artig dame med godt humør, galgenhumor og ikke redd for å by på seg selv. 
Hun har diagnosen Generalisert Angst og ADHD. Hun tar medisiner for dette som funker bra.

Etter at hun fikk vite hva jeg drev med, så tok hun kontakt og no er vi i gang med prosessen.

Som 21 åring ble hun sterkt angrepet av angst og styrte mye av livet hennes.

Ilse skriver: 

" Ja det var mest angst. Det kom kastet over meg inne i en butikk, følte at jeg skulle spy og stormet ut. Kom til en psykiater i 1995 som ga meg medisiner, men det gikk mange år der jeg ikke gikk i butikken, tok bussen ol. Jeg kjørte til butikken og min mor handlet for meg. Noen år var jeg litt bedre før det kom tilbake. Da var det også depresjon. Var mye sykemeldt, gikk på arbeidsavklaringspenger og ble etterhvert 60% ufør. 
Har også vært på akuttlegevakten for jeg trodde jeg holdt på å tørne. Ble ikke innlagt men fikk akuttime hos psykolog. Noe som ikke hjalp i det hele tatt".

Hun sliter ikke så mye med panikk og angst lenger heldigvis :)

Det som sliter henne ut er at hun ikke får kontroll og ro med tankene sine. Hun har en tendens til å katastrofe tenke mye og det er utrolig slitsomt. Til tider er det så mange tanker at hun ikke orker å forholde seg til de. Da går hun bare rundt seg selv og dagen går bare opp i ingenting egentlig. Dette gjør at hun er stadig urolig og stresset i kroppen og ønsker derfor å gjøre noe med dette. Utfordringen hennes her er at hun har ADHD i tillegg, men hun sier at medisinene hjelper henne godt :)

Det vi no gjør er å finne utav hvilken tanker som er verdt å ta med seg videre i livet og hvilken tanker som bare er tanker og som hun ikke kan få gjort noe med. ( Det er veldig likt sånn som jeg jobber når det gjelder angst også. Samme fremgangsmåte tankemessig) Tanker som hun har dratt med seg hele livet og som ikke har noe med nåtiden å gjøre. Disse luker vi vekk og hun må trene på å "sette de på en sky" og la de fare uten noen grubling på de.

Mange sliter med dette da samvittigheten kan spille en stor rolle (som jeg kjenner meg igjen i), men vi kan ikke ha dårlig samvittighet for noe vi ikke kan gjøre noe med. Dise tankene tar utrolig mye av tiden vår og sliter oss enormt ut.
Visste dere at det er mer utmattende å til stadighet ha tanker som sloss i hodet ditt enn å løpe meraton?!!!! 

Hun skal også jobbe med å ikke ta med seg tanker og bekymringer inn på soverommet, som er ett stort problem for henne. Her prøver jeg ut en metode som jeg kun har brukt en gang før og som jeg kan fortelle mer om etterhvert.

Det som jeg er glad for, er at hun kunne merke forandringer etter bare det første møtet vi hadde. Det varte i 3 timer. Helt fantastisk!
Hun kjente på at hun hadde lettere for å skyve vekk de tankene som ikke hadde noe i livet hennes å gjøre og tok kontroll :)

Det som er viktig å vite hvis man vil starte en sånn "behandlig" er at man VIL bli frisk og lever 100% etter det. For dette er en tøff jobb og man blir sliten. Men det er vel verdt det når man kjenner hvor rolig man får det med seg selv etterhvert :)

No skal vi møtes ett par ganger til denne uken og så kan jeg legge ut en oppdatering om Ilse etterhvert :)


Håper at dette kan være nyttig lesing. Det er bare å spørre om du lurer på noe :)

Del artikkel:

BloggiShop

Relaterte artikler