Therese`dagbok 17.01.2022

17.01.2022, 20:30

5 kommentarer

Dag 15:

I dag var jeg totalt utslitt når jeg våknet og ropte inn til Sissel om vi kunne holde oss i sengen i dag....Men den gikk nok ikke :P Fikk en halv time til på puten, men så var det opp for å jobbe igjen :)
Begynte med frokost som går ned på høykant og fortsatt 0 i angst. Det samme er med lunsjen, så alt er stabilt no :)

Etter fokost gikk jeg min daglige tur på litt over 1 time, men snudde litt om på ruten i dag. Dette er veldig viktig, for å kunne oppleve at angsten ikke skal stige igjen fordi jeg går på nytt sted. Ingen angst selv om det var en ny tur for meg og merket når jeg gikk inn på butikken at jeg er mye mer rolig. Før kunne jeg nesten løpe etter det jeg skulle ha for å skynde meg ut igjen, men no tar jeg meg tid til å utforske hva butikken har å tilby. Så dette er en helt ny opplevelse for meg og merker at det er jeg som har kontroll no. 

Merker og at hodet mitt tenker annerledes enn før. Før var det bare mye kaos og fokus på angst og kroppslige reaksjoner. Jeg sjekket pulsen min omtrent konstant og holdt alltid en hånd ved hjertet. No er disse uvanene vekke og etter å ha trent på tankegangen, så slår de logiske tankene inn mer og mer og på automatikk. 
Ved å gjenta treningene med tankene og eksponeringen, så sitter dette som støpt no. Dermed vil ikke angsten eskalere når jeg kjenner litt utro :) Helt utrolig å oppleve når jeg tenker på hvordan jeg har hatt det i mange år. 
Så no er det "kun" eksponeringen rundt det å være alene som gjenstår og da er jeg endelig helt FRI! Jippppi <3

Som dere kan se på bildet så er det en veldig stor forandring. Jeg koser meg ute i naturen og gleder meg til å hjøre dette hver dag :) Å kjenne at man blir glad av turene istedefor livredd, er en fantastisk følelse som ikke er lett å beskrive. Må oppleves <3

Sissel gikk på butikken og handlet middag mens jeg var hjemme alene. Det gikk egentlig veldig fint :)  Merker fortsatt at jeg kjenner på angsten i det hun går ut døren, men setter meg ned å snakker med meg selv om at dette ikke er farlig. Før ville jeg har løpt etter og nektet å være hjemme, men no står jeg i det. 
Hvis jeg begynner å gå rundt i huset for å finne ting å gjøre for å ikke kjenne på angsten, så stopper jeg meg selv no og fokuserer på å kjenne etter. Jeg er sluttet å rømme fra angsren og velger heller å face den. Dette gjrø at jeg får enda mer kontroll og ikke får den panikken som jeg fikk før :) Veldig bra jobbet sier Sissel og at jeg må være stolt av meg selv! <3

Siden vi er så sliten i dag så ble det en veldig enkel men god middag ;)
Stekt fiskepudding på skiver...hehe :P Men det var en ny rett for meg og jeg klarte også å spise mye roligere i dag enn før. Har fortsatt veldig lite eller ingen angst ved å prøve nye matretter. Utrolig hva jeg har fått til på disse 15 dagene jeg har vært her hos Sissel. Når jeg tenker på hvor mange år jeg har vært i psykiatrien og de ikke skjønner hva jeg sliter med, så blir jeg virkelig frustrert når jeg opplever selv hvor fort man egentlig kan bli frisk fra dette med rett veilednig ;)

Kveldsturen min gikk også fint og gikk motsatt vei for å forandre litt struktur på den også. Ser meg faktisk ikke tilbake lengre og tar ikke opp tlf. Dette til tross for at jeg er mørkredd og at vi ser på serie som inneholder både hekser,vampyrere og demoner. Er jo blitt så tøff tryne at det er skummelt...hahahaha :D

Men no er det atter en slutt på dagen. Jeg er trett og hodet er fullt av inntrykk og opplevelser. Fine positive sådan, så i natt skal jeg sove godt <3

Varme klemmer fra Bollo <3

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler