Frankincense

04.07.2022, 19:19

Frankincense – også kalt kongen av alle oljer.

Det var en av ingrediensene i den hellige røkelsen som Gud ba Moses og gjengen om å bruke, men det var også en medisin og en valuta.  Mange anerkjenner oljen som en av gavene de visemenn ga til Jesusbarnet (Gull, Røkelse og Myrra, hvor røkelsen var Frankincense). På denne tiden var Frankincense og Myrrh verdt mer enn gull.

Frankincense utvinnes av harpiks eller kvae fra det viltvoksende og eviggrønne Bosweliatreet.,se bildet.  Det anses som en av naturens mest verdifulle gaver. Bosweliatreet finner du i Midtøsten og Nord-Afrika på varme og tørre steder med full sol. Her går trærne i arv fra generasjon til generasjon, fra sønn til sønn.  Barken på treet skiller ut en melkesaft som helt naturlig pipler ut av stammen når den blir skadet - og etterhvert tørker saften inn til harpiks eller kvae. Kvaen danner små gule "dråper" på treet - derav ordet "Tears of Gold".    Det er fra den tørkede harpiksen eller kvaen Frankincenseoljen dampdestilleres. En nøysommelig og tidkrevende prosess.  doTERRA utvinner sin Frankincenseolje i Somalia, Etiopia og Oman - og produserer kun Frankincense av aller høyeste renhetsgrad. 

  • Betennelsesdempende. Frankincense er effektiv mot betennelsestilstander og revmatiske plager. Smør Frankincense over området, gjerne sammen med gurkemeieolje (turmeric) og ingefærolje (ginger). Høst og vinter er betennelsestid for mange her i det kalde nord. Da er disse betennelsesdempende oljene et must.
  • Beroligende: Frankincence gir dypere og langsommere åndedrett. Den roer nervesystemet. En nydelig olje å bruke i en stressende og aktiv hverdag, eller for å finne ro. Frankincense egner seg også å bruke for å jorde seg og finne ro ved  bønn og meditasjon.
  • Immunstimulerende: Frankincense virker styrkende og virker som en boost på immunforsvaret vårt. Daglig bruk over tid gir best resultat. 
  • Antidepressiv: Frankincense inneholder en kjemisk komponent som heter "limonene". Limonene virker oppløftende på humøret. 
  • Foryngende: Frankincense er gunstig i hudpleie mot rødhet, irritasjoner, betennelser, aldersflekker på huden, tørrhet, aldrende slapp hud. Hovenhet, blåflekker, misfarging - og arrhealing.
  • Antiseptisk: Frankincense har antiseptiske og astringerende egenskaper og kan derfor bidra til å lukke og lege sår. 
  • Smertedempende: Frankincense har sammen med Copaiba smertelindrende egenskaper. Tips: 2-3 dråper av hver i kapsel flere ganger daglig.
  • Styrkende for luftveiene - Frankincense er effektiv mot luftveisinfeksjoner.    Tips: Smør Frankincence over brystet og ta internt under tunga eller i kapsel.

 

Hvordan bruke Frankincense?

Frankincense kan brukes på flere måter:

 Internt: Frankincense er ekstremt godt egnet til innvortes bruk, vel og merke i sin reneste form. Vi har reseptorer i munnhulen som raskt tar opp de aktive komponentene i Frankincenseoljen. Ta 1-2 dråper under tunga, hvis du orker smaken, eller i kapsel. Morgen og kveld. Bruk noen få dråper av gangen. Gravide skal ikke ta Frankincense internt, men kan trygt bruke oljen topisk eller aromatisk. Her er flere oppskrifter til bruk av Frankincense internt i kapsel.

 Topisk på huden: Frankincense kan fint smøres på huden, sammen med andre oljer eller ren sammen med bæreolje som fraksjonert kokosolje, olivenolje, MCT-olje, mandelolje eller andre bæreoljer. Husk at eteriske oljer blir minst like kraftfull, om ikke mer, når de blandes ut med bæreolje. De fordamper ikke så lett og oljen trekkes langsommere inn i huden. Smør Frankincense lokalt over området du jobber med, under fotsålene, på pulspunkter, bak ørene, og tinning. 

Aromatisk: Drypp en dråpe Frankincense i hånden og pust inn. Du kan også ha et par dråper i diffuser,  gjerne sammen med andre oljer for å oppnå ønsket effekt. 

 

  • Cellestøtte: 1-2  dråper under tunga hver dag evt i kapsel med andre eteriske oljer for å støtte en sunn cellefunksjon i kroppen
  • Antiaging: 1 dråpe i hudkremen din hver dag eller lag ditt eget serum med Frankincense, Yarrow Pom, Helicrysm.
  • Roe nervesystem - stresse ned; 2 dråper under fotsålene for å slappe av og finne ro- 1 dråpe i hånden, gni hendene sammen, lukk øynene og ta noen dype innpust et par minutter
  • Strekkmerker/arr: Smør Frankincene og Myrrh over området hver eneste dag over tid. 
  • Ryggsmerter/hodepine: Frankincense, Marjoram, Helicrysm og Cypress. 
  • Leverstøtte: Frankincense smøres under fotsålene og over leveren. 
  • Hoste/allergi: Frankincense, Peppermynte og Rosmarin smøres over brystet. 
  • Bønn/Pray : Frankincense egner seg her, og gjerne sammen med oljer som Melissa, Myrra, Litsea og Romersk Kamomille. Ha i diffuser - pust dypt inn fra hånden. Drypp en dråpe Frankincense på kronen av hodet. Smør på tinning og bak øret. 

 

Video fra doTERRA     

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler