31.08.2021, 09:39
Terningkast: 5. De var gode men vi valgte å ikke putte på frø men de var fortsatt veldig gode.
Oppskrift
1 porsjon ca.16 stk.
100 g margarin, ca 5 ss
5 dl grov sammalt hvete
5 dl hvetemel
0, 25 ts salt
5 ts bakepulver
4 dl melk
2 ss linfrø eller gresskarkjerner til å strø på toppen
SLIK GJØR DU
1.Sett stekeovnen på 225 C og dekk et stekebrett med bakepapir.
2.Bruk hendene og smuldre margarinen og melet.
3.Ha i de andre ingediensene (bortsett fra frøene). Bruke en rørespade og bland alt godt sammen.
4. Ha litt mel på bakebordet og tøm ut deigen. Del deigen i 4 emner og rull dem til store boller.
5. Legg bollene på stekebrettet og klapp dem til litt flate. Lg et kryss i deigen med en kniv.Ikke skjer helt igjennom.
6. Pensle med melk og dryss med frø.
7.Stek sconsen i 10-15 min. Avkjøl på rist.
Kilde: Matopedia