Eplemarmelade

07.09.2021, 09:12

Eplemarmelade med sitron og kanel

 

Terningkast 4 / 5

Den smakte bra men var litt for søt.


Ingredienser:

- 1,3 kg epler vi brukte ca. 9 epler.

- 1/2 dl vann ca. vi brukte 1 dl.

- 1-2 kanelstang vi brukte 1 .

- 1 sitron, saften til, vi brukte 1 ss sitron saft.

- 5 dl sukker, vi brukte 2,5 dl.

 

SLIK GJØR DU

Rens og ta ut kjernehuset av eplene (oppgitt mengde epler er ferdig rensede epler).

Skjær eplene i båter og ha dem i en kasserolle. Tilsett vann, sitronsaft og kanelstang. Kok forsiktig opp og la det så å koke på svak varme i 20-30 minutter, til eplene har kokt i stykker. Bruk eventuelt en «stapper» eller lignende til å mose eplene ytterligere, men la det gjerne være noen eplebiter igjen.

Tilsett sukkeret og kok opp under omrøring. La marmeladen koke 5-6 minutter og ha den deretter i varme, sterilserte glass. La gjerne kanelstangen være med. Eplemarmelade har relativt dårlig holdbarhet, så det lønner seg å oppbevare den i fryseren. Hvis du har marmeladen på glass må de ikke fylles helt opp, da glasset ellers kan sprekke under innfrysingen.

Hurra for epledagen og norske epler !

Oppskriften er fra Trines mat blogg 

Eplemarmelade med sitron og kanel | TRINES MATBLOGG

 

 

 

Del artikkel:


nuet.io
Ny plattform for mobilblogging.
Sikker lagring på server i Norge.
Lag gratis bruker Tjenesten er levert av Bloggi og Borondi AS.

Relaterte artikler