Smør

22.09.2021, 09:38

Terningkast: 5/6.   Det var litt lite smak. 

 

Ingredienser:

3 dl kremfløte 

0,25 ts salt

 

Slik gjør du:

1. Bruk en håndmikser og pisk fløten til krem. Vi vispet for hånd. Fortsett til du tydelig ser at kremen skiller seg. Det faste er smør, det flytende heter "kjernemelk". 

2. Bruk en slikkepott og ta ut alt smøret ut av bollen. Den er fin som deigvæske når du baker brød.

3. Form smøret til en ball med hendene dine.

4. Legg smøret i en stor bolle med kaldt vann og kna det med hendene. Skift vann 3-4 ganger og "vask" smøret. Slik får du ut resten av kjernemelken.

5. Legg smøret på kjøkkenbenken og tørk det med papir. Kna inn saltet til  du synes smøret er salt nok. Pakk smøret inn i matpapir og oppbevar det i kjøleskapet. 

 

Kilde: Matopedia

Del artikkel:
nuet.io
Ny plattform for mobilblogging.
Sikker lagring på server i Norge.
Lag gratis bruker Tjenesten er levert av Bloggi og Borondi AS.

Relaterte artikler