Veni, vidi, vici

25.02.2023, 12:29

På tide med en presentasjon. Har jo tross alt hatt denne bloggen i et par dager. 

Tidligere skrev jeg litt i en annen blogg, men etter en lang sommerferie fra den, så var den plutselig borte. Jeg prøvde å kontakte de som styrte med sånne saker for å gjenopprette den, men det varte og rakk med tilbakemelding. Da svaret kom etter flere uker så tenkte jeg at jeg ikke gidder å forholde meg til steder som bruker så lang tid på et enkelt svar. Og la blogglivet på hylla. 

Men jeg liker å skrive, så etter en stund begynte jeg å lete etter en ny platform, og fant denne. Håper det kan bli litt produktivt. Jeg er periodeskriver, så det hender jeg tar litt lange ferier. 

Sånn litt om meg, voksen dame i 50årene, på papiret ganske så sterotyp, mann, barn og Volvo stasjonsvogn. Mangler bare hunden. Barna er voksne, og stasjonsvogna er fra forrige årtusen...det er forøvrig mannen også. 

Jeg er glad i naturen, og går ofte i marka i den gode årstiden. Plukker sopp, bær og fotograferer mye. Får gratis trim og d-vitaminer på kjøpet. Vinteren liker jeg kun på postkort. Om vinteren leser jeg bøker, ser film, jeg strikker, hekler, lager smykker og broderer. Og jeg trener innendørs på studio. 

Alle sier trening blir gøyere etterhvert, det har jeg ikke oppdaget. Elsker å bevege meg ute i marka, svømme i sjøen og alt det der, men trening innendørs er utrolig kjedelig. Allikevel gjør jeg det, for jeg har veldig godt av det.

Har slitt mye med muskelverk, sviktende styrke i armer, betennelse i skuldrer og leddvondt. Treningen hjelper, jeg får større bevegelighet, tåler mer, blir sterkere og tåler mer. Men gøy er det fortsatt ikke blitt. 

Jeg har en lang vektreise bak meg, grunnen til overvekten er sammensatt, men alt i alt så har jeg krympet 67 kilo. Derav tittelen på innlegget, jeg kom, jeg så, jeg seiret. Det å klare å komme seg nedover i vekt var en stor seier. Jeg har jobbet hardt for det, lest mye, lært mye. 

Matlaging har blitt en stor interesse, jeg eksperimenterer mye og jeg lager det meste fra bunnen av. Etter at fastlegen min nevnte på lavkarbo, både på grunn av vekt men like mye på grunn av mageproblematikk, så måtte jeg jo sette meg grundig inn i dette. Full støtte fra legen hele veien, og god oppfølgning med prøver underveis har gjort meg trygg på at dette var rette valget for min del. Mageproblemene er stort sett i dvale så framt jeg er flink med kostholdet. Og kiloen har krøpet vekk, sakte men sikkert. Lange platåer har jeg opplevd underveis, og de kan være enormt vanskelige å komme gjennom. Så førbildet viser minus 10 kg, etterbildet viser minus 50 kg, men det er altså 17 kilo siden. Kanskje på tide å lage en ny fotomontasje.

Utover det jeg har nevnt over så er jeg glad i å farte litt rundt når økonomien tillater det, vi reiser stort sett kun i Norden, har noe sånn flyangst å bli kvitt, men det skal jeg nok ta fatt i når tiden er riktig. Men enn så lenge så koser vi oss her i nord, vi har den vakreste naturen, og vi har mye flott kunst og kultur som er verdt å få med seg.

Elsker å gjøre ting billig, heldigvis, for det er en nødvendighet. Spesielt velstående har jeg aldri vært, og da er det veldig praktisk at jeg digger gjenbruk, kan dra på tur med ei hengekøye, veldig glad i vintage og bruktmarkeder, og har ikke noe angstforhold til datodisken. Hjemme hos meg finnes det knapt noe nytt, jeg kjøper brukt. Helst brukt siden 70tallet, for jeg er ganske opphengt i den perioden. Det begynte med musikken. 

Ellers er jeg relativt engasjert i styre og stell, eller mangel på det... Spesielt innen helse, psykisk helse, tannhelse, omsorg og slike ting. Jeg er opptatt av bærekraft og jeg liker kortreist. 

Også glad i tradisjoner og merkedager, både nye og gamle egentlig. Det er nok hverdager i livet, så jeg prøver å få med meg de dagene som ikke nødvendigvis er det også. 

Jeg vil nok bruke bloggen til å ramle innom alle de overnevnte tingene, og sikkert mye annet også. Sånn periodevis.

Ha en fin dag alle sammen. 

 

 

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler