Søte bambuskjeks, lavkarbo.

08.03.2023, 14:59

Etter 14 år på et lavkarbokosthold, noe som har medført 67 minuskilo, fravær av ibs-symptomer, mindre smerter i ledd og muskler, færre betennelser mm, så går jeg ikke tilbake til det kostholdet som ga meg mye smerter og stor overvekt.

Jeg har et veldig variert, og et ganske så grønt kosthold. Mye grønnsaker og fiber. Gode proteiner og gode fettkilder. Og har vært godt fulgt opp av lege siden starten. Det var fastlegen som anbefalte kostholdet. Selv var jeg skeptisk, visste svært lite om det, og det jeg "visste" hadde jeg lest i tabloidene. 

Men med en sart mage som ikke er overbegeistret for korn i det hele tatt, så er det greit at det dukker opp nye og spennende produkter. 

Bambusfiber var nytt for meg, oppdaget det i år, og har prøvd meg fram til et par oppskrifter. Blandt annet disse søte kjeksene. Kjeksen er glutenfri, sukkerfri, lavkarbo. Kan fint spises på ketogent kosthold. Og for min mage som reagerer på havrefiber, iallefall om det spises ofte, så var bambusfiber et veldig godt alternativ. 

Dette er første gang jeg deler oppskriften. 

Søte bambuskjeks. (ca 20 stk)

150gr mykt smør

1/4 ts salt

2 egg

1 dl fløte

40 gram bambusfiber

10 gram kokosmel

10 gram mandelmel

1 ts bakepulver

1 ts xanthangum

3 ss finesse bakesukker

Kna alle ingrediensene godt sammen, og sett deigen kaldt en times tid. Deigen går greit i en cookiepresse, eller man kan rulle den til en tykk pølse og skjære i tynne skiver. Bruk bakepapir under steking. 

Stekes midt i ovnen på 200 grader, i ca 15 minutter. Avkjøles før de tas av brettet. 

 

 

Del artikkel:


Relaterte artikler