Albania, THE ROAD TRIP. Del 1

24.07.2016, 06:45

Etter en uke i Tirana,  er vi klar for en aldeles liten "ROAD TRIP"  gjennom Albania med leie bil.

Det har vært lite tid,  og uten mobilt bredbånd har det blitt lite oppdatering her.  Men har over 1000 bilder og en eller annen filmsnutt på lur. 

Det er mye kontraster i Albania,  og tydeligvis betyr det ytre svært lite.  Om det er en byggeplass, eller om nabolaget ser ut som et øvingsfelt for bombefly. DET SPILLER INGEN ROLLE.  Ser det greit ut inne,  er det det som teller. 

Hvordan lokaler er dekorert,  virker litt tilfeldig og er til tider litt morsomt. 

Som denne kebab / gatekjøkkenet som hadde satset på oljemalerier. Du går inn i en helt vanlig kebabsjappe,  og spiser i et kunstgalleri. 

Blant maleriene hang også et Norsk innslag. 

Turen gikk fra Tirana, til Berat hvor vi overnattet en natt.  

Berat er en 2500 år gammel by,  verdt et besøk. Vi overnattet på Castle Park Hotel. 

I tillegg til at Berat er på UNESCOS verdens arv liste.  Er den omgitt av vingårder og oliven plantasjer.  Virkelig en plass å få smake Albansk vin og skikkelig sterkt brennevin.  (Som forøvrig smaker god gammeldags hjemme brent) 

Ingenting står på gjestfriheten,  vi ønsket en Irish Coffee til dessert. Noe som ikke er å finne i Albania. De skal ha 100 poeng,  for å virkelig prøve.  Men da hverken internet eller våre forklaringer funket,  var de ikke verre på det en å overlate baren til oss. 

Susan fikk vist noe Norske Bartender triks / drinker. Det ble både Irish og mojito. Tilbake fikk vi prøve lokale likøren,  hjemmebrent og snaps. 

Del artikkel:


 #Road trip   #Berat   #Albania   #ferie   #billig 

Relaterte artikler