MegMeg

Kornsnoken eit bra kjæledyr.

26.05.2023, 13:38

Kornsnoken er ein liten slange men kan forsatt bli opp til 150 cm eller 180 cm lange. Dei er nokon av dei beste starter slangane du kan eiga. Dei er kjempe flinke etare og tar lett i mot ei mus kvar gong i veka. Dei treng eit mellomstort bur som er 130 cm x 70 cm og 130 cm i høyden ca(det går ann og ha større og) men helst ikkje mykje mindre. Når dei er små trenge dei mindre bur. Dei er røde eller orange nokon av dei har og litt svart på seg. Det fins mange farge variasjoner (den du ser bilde av lengre nede er albino).

Denne slangen trenge du ikkje og ha så varmt det går fint med rundt 20 til kanskje 30 grader men det må ikkje vær for varmt heller. Det er lurt og ha ein varm og ei kald side i buret ofta er den kalde sida ca 20-25 grader og den varme er ca 30-34 grader. Dette treng den slik at den kan gå og på den kjølige sida viss den blir for varm. Dei produsere ikkje sin eigen kroppsvarme derfor trenge dei litt varme i buret. Denne slangen er ikkje giftig og viss den skulle ha bete så hadde det ikkje gjort vondt og du hadde nesten ikkje kjent det. Viss du blir beten og du blør veldig så er det normalt fordi slangar har noko i blodet sitt slik at blådninga ikkje stopper med mindre du vasker det.

 

Ho du ser på disse bildene er ca 150 lange og er kanskje rundt 9 år. Ho er veldig enkel og holde og du må ikkje gjer så mykje med henne på dagen det einaste du treng og gjer er og gi dei mat ein gang i uka og rensa terrariumet litt innimellom og fylla på vann. Ho er ikkje aggressiv og har alldri prøvd og bita. Ho eter mellom store frosne mus. Ho her er mest ute om natta og er ikkje alltid så aktiv om dagen men me ser ho av og til ute. Denne type slangen kan du ha i heile Noreg.

 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler