* Skal jeg høre på det individuelle oppdrettere sier om foring? * Kaninunger er sarte vesner

18.10.2020, 04:38

"Minkanin" er uenig i det noen oppdrettere sier som er at "kaniner skal få pellets bare ytterst få ganger om dagen". (...I stede burde man passe på å aktivisere kaninen godt nok via stor nok plass (evt stort nok bur) slik at ikke kaninen spiser mer enn det som er sunt fordi den ikke beveger seg nok.)

 

- Hei. Jeg forsøkte å fore min kanin på "Farmer, norskprodusert" (ett av de mest "anbefalte av veterinærer" og "visse oppdrettere") og slik type pellets var alltid tilgjengelig. Men med tiden så jeg at min aktive og spretne kanin kunne ha godt av litt mer fett rundt ribbeina, selv om magen riktignok ikke var tynn men heldigvis litt rund. En del oppdrettere påstår at pelletsen må inneholde meget lite fett og overhode ikke korn. Men Mattilsynets regel er at "kaniner bør få mat tilegnet kaniner". Det meste man får tak i av pellets er det en del fett og også noe korn i. Skal man si heldigvis, mon tro...? ...Da jeg i en ukes tid hadde gitt min kanin vanlig og ikke "spesial"-pellets (nå fra Europris i stede) la min kanin på seg noe og man kunne se på slutten av denne uken at hun var blitt mer aktiv og også mer kosete, nå med litt mer fett og energi i kroppen med nytt for.

Min kanin har aldri stått i bur og hun er sunn samt sosialisert og er derfor aktiv og nysgjerrig. (Her hopper kaninen min i full fart rundt i sengen: https://youtu.be/33ARUsFmGRY)

 

 

- Noen ting diverse oppdrettere har sagt til meg som jeg er uenig i:

"-Kaniner skal ikke dulles med." ...Var oppdretteren sitt svar på at 'min kanin som er voksen er lite tam'. Jeg som har hatt mange kull siden tidlige tenår vet at kaniner kan koses utrolig mye med fra de er små, samt at dette er viktig for kaninens utsikter hva gjelder sambånd med mennesker i kaninens voksne liv.

"-Kaniner skal ikke drikke av flaske." Å? Mattilsynet er per dags dato ikke enig i påstanden.

 

 

Kaninunger som nå er leveringsklare er fremdeles skjøre og sarte skapninger.

Min kanin var "noe forsiktig og beveget seg ikke så mye på store områder" da hun var 8-9 uker gammel. Dette er helt vanlig for så unge kaniner. Derfor bør man holde ett øye med hvis så unge kaniner går fritt. De bør være på ett sted der de er helt nær vann, mat og høy. Ett eksempel på at det er viktig å holde ett øye med, er at min kaninunge pleide å gjemme seg litt bak et skap uten å komme frem av seg selv uten min hjelp, og et annet eksempel er at hun kunne nappe i klærne mine og på stoffer av møbler dersom hun var f.eks. tørst og at det nå var på tide å sette henne forran matskål og forran vannet sitt. Imidlertid ble hun raskt langt mer selvstendig etter noen få uker frem i tid.

Del artikkel:


Relaterte artikler