Demi Lovato: Jeg kommer ikke til å risikere helsen min for å få den perfekte kroppen

07.04.2019, 10:00

Som nevnt i tidligere innlegg, så er Demi en av mine største forebilder. Mange vil nok si at hun ikke er et godt forebilde, pga de problemene hun har, men vi har alle problemer, og ingen er perfekte, de som sier det, er de med de største problemene.

Grunnen til at Demi er et forbilde for meg, for jeg kan bare snakke for meg selv, er hennes tankesett når det kommer til det å føle seg presset fra andre når det kommer til kroppen. Hun har fått høre mange ganger at hun er overvektig og at hun burde slanke seg, jeg har ikke fått høre det fra andre, men jeg har den tankegangen selv om min egen kropp. At jeg kunne ønske jeg var noen få kilo lettere. Jeg snakker ikke om 15 eller 10, men kanskje 6 kilo lettere, men vi er alle forskjellige og vi har den kroppen vi har.

Jeg har lenge følt meg missfornøyd med min egenkropp og hvordan jeg ser ut, men etter at jeg har begynt å høre på Demi's sanger, som mye handler om psykiske problemer og kroppspress, så har jeg følt meg bedre. Så de dagene der jeg føler meg ekkel og lite verdt, så er det bare å høre på Demi's sanger, og så føler jeg meg mye bedre.

Hun har mange ganger snakket om kroppspress, og hvordan hun blir hetset, pga hvordan hun ser ut. Det sier jo mye om at folk har et krav til hvordan du skal se ut. At folk i det hele tatt bryr seg om andres kropp og utseende er helt utrolig. Ingen har noe med hvordan andre ser ut, ingen. Demi er frisk, hun er ikke sykelig overvektig, og så lenge hun er frisk, så skal folk bare kutte ut å bry seg om hvordan hun ser ut. Hun har sakt mange ganger, at ettersom hun har slitet med bulimi, så vil hun ikke høre noen kommentarer om sin egen kropp. Hun vet selv hvordan hun ser ut, og det er ingenting feil med hennes kropp. 

Demi spiser sunt, hun trener og hun driver med boxing, så det er ingenting som gjør henne syk.

Så nå skal jeg skrive til deg som hetser andre folk for hvordan de ser ut: kutt ut. Du har ingen aning om hvor mye ord kan såre den som får kommentarene slengt etter seg. Hvorfor mener du at en person skal se ut slik som du vil? hvorfor skal du sitte der å fortelle andre hvordan de skal og ikke skal se ut?. Du skal ikke bry deg om andre, du har deg selv å dømme, ingen andre. Hvordan hadde du likt å bli dømt for din egen kropp? hvordan hadde du likt å få høre ofte at du er overvektig og burde slanke deg? eller at du er ekkel? hvordan hadde du følt deg?

Dette er til deg som føler deg feit og stygg og alle de andre kommentarene du har om deg selv: Du er så mye bedre enn hvordan du selv behandler deg selv. Du er langt ifra alle de tankene du har om deg selv. Du er på ingen som helst måte stygg, feit, og ekkel. Du er perfekt som du er, du er verdt allt godt og du skal ikke se ned på deg selv. Ikke ha de vonde tankene om deg selv, og tenk positive tanker.

Jeg vet så godt hvor vanskelig det er å gjøre alt det som de ordene sier, for jeg har selv akkurat de ekkle tankene om meg og min kropp, men jeg jobber hver dag med å ikke la tankene ta overhånd, og jeg jobber hele tiden med å akseptere den jeg er. Jeg har kommet lengre enn der jeg var for 10 år siden, men det er fortsatt mye å jobbe med, og det er noe man må jobbe med resten av livet. Det første man kan gjøre, som er det vanskeligste steget å ta, som jeg har prøvd, men å fallt tilbake fra så mange ganger, og det er å ikke spise og gjøre det som gir deg de dårlige tankene. 

Når jeg er alene og kan føle meg ensom, så går jeg til det som føler meg best, og det er den giften som får meg til å føle meg værst, og det er sukkeret, gluten og laktosen. Ikke bare slite jeg psykisk, men også fysisk. Magen gjør vond og jeg stenger meg selv inne i tankene om at jeg ikke er bra nok. 

Men man må trene hver dag med å ikke falle tilbake, og jeg skal klare å kutte ut det vonde, men man må bare bygge seg selv opp psykisk og bli sterk, så kan man få til akkurat det man vil. 

Del artikkel:

Relaterte artikler