Jaycee Dugard

07.04.2019, 00:00

1 kommentar

Om man ikke har fulgt med i media så godt, på alt det som har skjedd i Amerika, så er kanskje navnet Jaycee Dugard et ukjent navn, men i Amerika er det et godt kjent navn, navet på jenta som forsvant 10 juni 1991, på veien til skolen. Hun gikk opp en bakke for å rekke skolebussen, da en bil stoppet ved henne, og hun følte at hele kroppen hennes ristet, det var en hånd som strakk seg ut av bilen med en stun gun. Hun falt ned på bakken, og en person dro henne inn i bilen, der en kvinne med navnet Nancy hold henne nede på gulvet i bilen. Sjaføren sa: Jeg kan ikke tro at vi slapp unna med det. En av dem som sto bak kidnappingen var Phillip Garrido, ektemannen til Nancy. Det eneste vitnet som så Jaycee bli kidnappet var stefaren hennes Carl Probyn. Han jaget kidnappernes bil med motorsykkelen sin, men klarte aldrig å ta dme igjen. 

Jaycee var en 11 årig jente da hun forsvant, på seg så hadde hun rosa tights og en rosa overdel med katter på. Da kidnapperne og Jaycee kom til det stedet de bodde på. Et hus, i en stor bakgård, med 2 skur, så tok Phillip og dro av Jaycee aller klærne, og tok et pledd over hodet hennes, og tok håndjærn, som var med pels på. Han så bærte den lille nakne kroppen inn i et av skurene og satt henne i et hjørne. Så forlot han henne der. Han brente så klærne hennes, noe hun tenkte mye på i etterkant. Det eneste hun hadde igjen fra livet i trygghet, var en liten guldring, med en sommerfugl på, den tok hun og gjemte fra kidnapperne hele den tiden hun var fanget.

En dag, så tar Phillip med seg en liten premie til Jaycee, milkshake, som han gir til henne. Hun har fortsatt håndjærn på, og dette er den første gangen hun kommer til å smake på ren ondskap, for det er første gangen han voldtar henne, 11 år gammel. Etter det, så husker hun at hun så ens ti av maur, som var på vei mot milkshaken hennes. På et tidspunkt så gir han henne også en TV. Noen ganger så sovnet hun til lyden av smykker som ble solgt, men det var ihvertfall noen som snakket. Det var også en edderkopp i skjulet, som hun ga navnet Bianca. Det gikk ikke en dag uten at hun ikke gråt. Hun følte at det ikke kom til å være en dag der hun ikke ville gråte igjen. Vinduet i skuret var tilldkket av et håndkle, når han gikk, så ville hun dra den ned med hjelp av tennene, og hun så lys komme utenifra. 

Det som hjalp henne gjennom nettene var tanken om mamman hennes, da de satt på hverandaen, og de ville diskutere hvilke type måne på himmelen som var best. Jaycee sa at fullmånen var best, mammaen sa halvmånen. De sang også sangen ''I see the moon and the moon sees me''

I see the moon and the moon sees me,
The moon sees somebody I wanna see
God bless the moon and God bless me:
And God bless that somebody I wanna see.

 

Jaycee satt i det samme skuret for måneder, og den eneste personen hun så var Phillip, som advarte henne om at hvis hun prøvde å rømme, så var det hunder på utsiden, han truet også med om at han ville selge henne til andre menensker, slik at hun kunne gjøre mer for han. Ca 1 og en halv måned etter den første voldtekten, så ville han flytte henne til et annet skur på eiendommen. Han satt stun pistolen på bordet, slik at hun kunne se den, han sa til henne at en demon engel , stemmene i hodet hans, hadde sakt til han at hun skulle hjelpe han med hans sexuelle problemer, og på den måten at hun reddet andre små jenter. Han klipet ut annonser med porno fra bladet, kledde henne opp i kjole og sminket henne, også trange kjoler. Han tok amfetamin, og startet den 24 timer lange sexuelle mishandlingen av Jaycee. Hun husker en dag der han kledde henne opp, at hun så seg selv i speilet og så en livredd liten jente, som hun ikke kjente igjen, med maskara som rant ned ansiktet med det reddeste ansikte hun noen gang ahdde sett, som så tilbake på henne. Hun var redd hva han ville gjøre om han så henne gråte. 

Mens hun var fanget, så startet hun å analysere han, for å vite hvilket humør han var i og hvordan han ville reagerer under forskjellige situasjoner. Under de farligste situasjonene, så ville hun oppføre seg som et dyr, som lever i det ville og spiller død, for å overleve. Så hun gjorde slik at hun holdt seg selv i et humør som trengtes for å ikke gjøre han sinna, hun ville holde seg selv stødig. Hun hater ordet stockholm syndrom, hun mener at det er nedvergende, som gjør at familien tror at hun har bygged opp et bånd med den som kidnappet henne, men hun har bare gjort slik at hun vil overleve, og prøver å holde seg i ro for ikke å gjøre kidnapperen forbanna, slik at han kan skade henne. 

Jaycee ble voldtatt gang etetr gang etter gang i alle årene hun ble holdt fanget, hun fødde 2 barn som hun fikk med kidnapperen Phillip. 

24 og 25 August 2009, 18 år etter hun ble kidnappet, so dro Phillip og 2 jenter for å se på en skole. Oppførselen dems var merkelig og ble lagt merke til, det førte til en etterforskning, og Jaycee ble funnet og identifisert. Endelig fikk familien hennes henne hjem igjen, 18 år senere. 

 

Philip Garrido: Dømt til 431 år og livstid i fengsel.
Nancy Garrido: Dømt til 36 år

Den dagen Jaycee ble reddet, så var døttrene hennes 11 og 15 år. 

Del artikkel:

Relaterte artikler