Min marsvinhunn sjefet over den marsvinhunnen hun sto sammen med!

10.09.2020, 05:18

...Hva rådet marsvineksperten meg til?: Jeg ble fortalt fra en med mye erfaring med marsvin at det sjefete marsvinet "sannsynlig ikke sjefer like mye over marsvinhunner som er eldre enn henne selv." Dette viste seg å stemme, da denne "marsvineksperten" satt mitt marsvin sammen med en flokk med eldre hunnmarsvin. I tillegg ble jeg rådet til å absolutt gi mine marsvin god nok plass, slik at de ikke sjefet over hverandre da plassmangel i noen tilfeller kunne være årsaken til krangel mellom marsvinene.

Da jeg skulle sette to marsvin sammen for første gang (dette var hanner) opplevde jeg at de kranglet litt i løpet av den første dagen, særlig i løpet av den første timen sammen. Men dette var ikke farlig og betydde nok bare at de skulle "finne sin plass i rangstigen". Dagen etter var de to hannmarsvinene blitt gode venner. Og hver gang de ble satt noen meter unna hverandre lagde de fra og med denne dagen høye ropelyder noe som betyr at marsvinene savner sine kjære marsvinflokkvenner.

Jeg ble en gang rådet til ifra en dyrebutikk at: Marsvinhanner som har stått sammen helt siden oppveksten vil trives godt sammen fremtidig.

Kan mitt marsvin stå alene uten andre marsvin? Spesielt hvis marsvinet mitt blir sjefet over av andre marsvin?

* Svaret er Ja; Men det anbefales å putte små kosedyr eller/og andre leker i buret til marsvinet. Noen marsvin finner glede i å bære rundt på og å stelle med disse lekene. Noen marsvin kan trives alene. Men du bør helst først forsøke å ha marsvinet sammen med ett annet marsvin i samme kjønn, for marsvin er flokkdyr.

Del artikkel:


Relaterte artikler