Naxos by og St. Georgia beach

14.06.2022, 07:05

2 kommentarer

De siste dagene har det blåst ganske mye (god varm vind), og vi har valgt å være på bystranda, slik at beskrivelsen av Plaka beach kommer litt senere.

Bystranda på Naxos, St. Georgia beach, er også veldig fin, og på denne stranda ligger hotellet vi har bodd på 12 ganger. Vi prøvde et annet i 2019, men er nå tilbake "for godt" på hotell Asteria. 

På bystranda ligger det flere gode strandrestauranter, og favorittene er Trata og Flisvos club, begge serverer god mat, typiske lunsjmåltider. Gode burgere og en nydelig Caesar salat på Flisvos, og Trata Club sandwich, kaffe Frappe (med medium sugar and milk) og mye mer på Trata.

Vi spiser alltid frokost på verandaen, og nyter utsikten til stranda hvor grekere er i gang med å klargjøre stranda til en ny dag.

Om kveldene er både spiserestauranter og butikker i nærheten, og turen går flere ganger opp til rundkjøringa, og ned den koselige gågata til Padelis Cofee-shop, også en av våre yndlingsplasser hvor vi kan sitte og se på folkelivet og treffe andre kjente som er her på ferie. 

Gamlebyen på Naxos er også verd et besøk! Koselig plass med trange gater og små butikker, hvor utvalget varierer fra kunst og håndverk til badeballer og håndklær! Innimellom kan du komme forbi et lokale hvor det er konsert med gresk musikk. Det er også flere koselige restauranter i gamlebyen. 

Vi har det veldig bra her på Naxos, selv om det ble en alder så liten matforgiftning for den ene av oss den første uka. Skriver dette for å komme med et råd hvis noen havner i samme situasjon; bruk eplesider-eddik; et glass med en spiseskje om morgenen, det dreper bakterier! Dette gode rådet kom på messenger fra min gode kollega Inger, takk for det!

I år er vi 60 år, og vi har gjennom et langt liv prøvd mange greske øyer, men Naxos er og blir favoritten. Vi synes atmosfæren her er helt spesiell! Begbyggelsen med de hvite husene og blå verandaer er spesiell koselig her på øygruppen Kykladene. Det er også enkelt å ta båtturer til de andre øyene Paros, Antiparos, Ios, Mykonos og flere.  

Og det er så klart artigt å bli ønsket velkommen tilbake på hotell, butikker og restauranter hvert år! :)

Nå er det straks frokost, og en god dag på stranden venter etterpå! 

 

 

 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler