Treg vaksinering vil koste Norge flere hundre milliarder kroner.

15.12.2020, 14:31

4 kommentarer

Norge står overfor det største vaksinasjonsprogrammet noensinne. 

Det haster med å få store deler av befolkningen vaksinert mot Korona.

Ikke fordi det er noe spesiellt dødelig sykdom. Det har dødd færre i år enn et normalår i Norge(og de fleste andre land i Verden også). Men fordi restriksjonene som vår regjering(og andre lands regjeringer) har pålagt oss, er så ødeleggende for samfunnet, for økonomien og for folkets mentale helse på lang sikt.

Da skulle man kanskje se for seg gymsaler og kongressbygg som omgjøres til massevaksinasjons sentre, hvor folk etter samlebåndprinsippet kan vaksineres i tusentalls hver dag?

Neida. Regjeringen har ganske elegant overlatt denne jobben til fastlegene og deres assistenter/sykepleiere. 

Jeg har ingen tro på at min fastlege kan greie å vaksinere alle sine pasienter i samme hastighet som et slikt massevaksinasjonssenter ville kunne klare. Fastlegene har allerede sine avtale bøker fulle flere uker frem i tid UTEN dette vaksinasjonsprogrammet.

Hvordan er det meningen at fastlegene skal ta dette unna? Kalle hver pasient inn til avtale? Bruke 30 minutter på hver pasient?

I så fall, vil en gjennomsnittlig fastlege med 1100 pasienter, som legger ALT annet til side, bruke 550 arbeidstimer på jobben, eller 14 uker - på å bli ferdig med 1. sprøyten! Pasientene kan selvsagt ikke vente 14 uker på neste sprøyte, så denne logistikken blir et mareritt for assistentene å holde styr på. Fastlegen og vedkommendes sykepleier, kan heller ikke legge alt til side, så de 14 ukene er et altfor lavt tall.

Hadde massevaksinasjonssentere blitt opprettet, kunne hele befolkningen fått første sprøyte på 1 uke! I stedet må landet leve i denne unntakstilstanden i minst 3 mnd lenger enn nødvendig. En unntakstilstand som koster samfunnet ca 50 milliarder(50.000.000.000) kroner i måneden!

Når vi så har tatt vaksinen, vil nok mange land ha en forvissning om at så er tilfelle, for at vi skal slippe karantene ved innreise til disse landene. Hvordan tenker regjeringen at slike bevis skal tildeles? Kan vi bruke de gule vaksineheftene som har vært internasjonalt anerkjent, eller vil regjeringen vente til langt ut i vaksinasjonsprogrammet med å bestemme seg for dette?

..og en ting til. Er det bevist(påvist tilfeller) at personer som er vaksinert og/eller har mye antistoffer i kroppen, kan smitte andre med Korona? Hvis ikke, bør ikke alle vaksinerte få fritak for alle smittevernsrestriksjoner?

For en lekperson virker dette helt ulogisk.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler