Sensur på sosiale medier

24.12.2020, 21:36

Som folk flest benytter jeg meg av flere sosiale medier.

Blant disse er jeg blitt avhengig av Facebook.

Spesielt dette året da vi ikke har lov til å reise noe steder og alle steder i Oslo med alkoholservering er stengt.

Derfor er det spesielt kjipt når Facebook stenger meg ute for 30 dager(!) 2 ganger i løpet av dette året.

Da får jeg ikke skrevet noen innlegg, ikke svart på noen innlegg, ikke delt noen innlegg og ikke reagert på noen innlegg.

Da gjenstår kun messengerfunksjonen igjen. Men hele grunnen til at jeg bruker Facebook er jo at jeg ikke vil være påtrengende overfor noen om det jeg vil fortelle. Sender man en messengermelding, er man nettopp det.

Hva som gjør at man blir utetengt(i Facebookjail) vet man ikke før det er for sent. 

I mine tilfeller har det f.eks vært at jeg har debattert en avisartikkel om en som hadde en "bumpersticker" som det sto "Vi utfører alt av negerarbè". Så har jeg diskutert definisjonen av negerarbeid i teksten og trolig har bruken av ordet "neger" fått meg utestengt av roboten til Facebook. Man blir altså sensurert fra Verdens viktigste debattforum av en robot!

Eller man kan bli utestengt for et bilde at hvit veske som sprøytes ut over en eng. Da er det visst "seksuell handling" som er så fælt.

Se bilde over og vurder selv!

Nå sist la jeg ut bilde av en julenisse som tilsynelatende mottok en blowjob. Men det var ikke bilde av noe kjønnsorgen på bildet, så det var kun en morsom antydning.

Men likevel ble jeg utestengt, uten ankeinstans, uten å kunne diskutere min sak, uten å kunne trekke tilbake bildet for å slippe Facebookjail.

Vel, da er det visst bare å opprette en ny paralell konto for de neste 30 dagene, men der får jeg ikke det kontaktnettet det har tatt meg 13 år å bygge opp.

God Jul, og oppfør dere pent(hvordan nå det er) ellers kommer Facebook og stenger dere ute i kulden

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler