Slik var 2020 for meg....

30.12.2020, 23:56

Dette blir en blogg litt mer beregnet på dem som kjenner meg, mine venner og mine interesser. Jeg skriver en slik oppsummering hvert år, og legger ut på Facebook, men pga Facebook har satt meg i Facebook-jail, kommer den her i stedet :-)

 

Slik var 2020 for meg....

 

2020 er vel kort sagt ett av årene jeg helst vil prøve å glemme, selv om det også har vært lyspunkter

Nyttårsaften ble tilbragt på "Uvisst bar" i Tordenskiolds gate med Cecilie og Cynthia og mange andre feststemte Oslofolk, med påfølgende bivåning av det offentlige fyrverkeriet i Oslo, som ble skutt opp i Vika.

 

I januar startet Oslo kommunes arbeid med å legge nye vann og kloakkledninger i Sponstuveien. Det var derfor spennende å se om dette kunne få konsekvenser for garasjen min i nr.15. Det gikk heldigvis fint, og jeg fikk forhandlet frem asfaltering helt inn til garasjen da arbeidet var ferdig ut på høsten :-)

 

I slutten av januar var jeg på Dental Sørs julebord på Oscarsborg festning. En spennende omvisning på hele festningen og torpedobatteriet, var en stor og kald opplevelse.

 

Min trofaste Think ble i løpet av vinteren ikke godkjent i EU-kontrollen pga mye rust i kanalene. I tillegg sluttet laderen å fungere. Jeg bestemte meg derfor for å slakte bilen for deler og levere rammen til hugging. Ut over våren fikk jeg solgt veldig mye av delene, men har i skrivende stund fortsatt deler til salgs. Det var en lærerik syssel og lønnsomt :-)

Forsøk på å reparere laderen, har foreløpig falt i fisk :-(

 

Utover mars måned ble jeg, og store deler av Dental Sør 50% permittert da aktiviteten blant tannlegene, sank som en stein. Jeg startet med litt aksjespekulasjon igjen. Men dette skulle ta helt av mot slutten av høsten.

 

Også i mitt 50. år rakk jeg mange turer på byen før pandemien overtok kontrollen.

Et av utestedene som ble flittig besøkt var B.A.3, et relativt nytt utested i Bygdøy Alle.

 

50 års dagen kom og gikk uten noen form som feiring/markering. Det var kjipt :-(

Utestedene var enten stengt eller med så sterke restriksjoner at all livsglede ble drept av myndighetene

 

I mai måned skaffet jeg meg ett par nye varmelamper til terrassen, og kunne starte grillsesongen tidlig :-) Men ethvert forsøk på å få til en liten fest, endte stort sett med fravær av de fleste inviterte. Men mine venner Caroline og Andre stilte opp :-)

 

17. mai ble heller ikke som vanlig. Jeg samlet sammen ca 20 veteranbiler på Nordstrand for en veteranbilparade som kjørte forbi alle sykehjem og institusjoner i bydelen. Siden møtte jeg veteranbiler på Karl Johan, før Politiet ryddet veien for kongens paradetur i sin veteranbil.

 

Mot slutten av mai kunne jeg endelig levere inn min oppsigelse. Min drøm om å endelig bli finansielt uavhengig, skulle bli virkelighet!

 

Da det nærmet seg sommeren tok jeg opp løpetreningen igjen. Jeg har ikke trent så mye på mer enn 10 år, enn jeg har gjort 2. halvdel av 2020.

 

Midt på sommeren opplevde jeg tragedien da min leieboer i bofellesskapet ble funnet død, en måned før hun hadde planlagt å flytte ut. Hun ble bare 47år.

Det ble en gripende bisettelse fra Alfaset kapell.

 

En måned senere fikk jeg ny leieboer, men hun trengte møbler, så jeg hadde noen svært stressende dager med å finne ny seng, garderobeskap m.m. før hun flyttet inn.

 

Sommerferien ble delvis tilbragt i hagen med hagestell, delvis på besøksrunde til slektninger og delvis i Mandal(som nå hadde byttet navn til Lindesnes kommune)  hvor jeg bodde min siste uke i leiligheten på Saltverket.

Som vanlig kjørte jeg "den sorte dame" til Sørlandet, og denne gangen sviktet hun ikke, men ble farlig varm i køene på vei hjem. I tillegg brakk festet til den ene ryggputen.

Så det er alltid noe å fikse og feilsøke på!

Utelivet i Mandal var nesten like dødt som i Oslo. I Mandal fikk jeg besøkt bl.a. min onkel Inge i Marnardal og Alf Tore i Holum.

En tur innom Stein i Grimstad, avslørte hvordan vekterne passet på at livemusikken ikke førte til dans. Skulle nesten ikke tro det var sant!

 

Mot slutten av juli dro jeg for første gang på Ponderosa treff med "den sorte dame". En gård i Østfold der veteranbiler(gamle amerikanere i serdeleshet) treffes hver sommer. Det store treffet med overnatting var avlyst dette året grunnet Korona :-(

 

17. august var min aller siste arbeidsdag i Dental Sør. Det var deilig!

Konfliktene hopet seg opp mellom meg og arbeidsgiver.

Stadig forskjellsbehandling i permitteringsperioden, forskjellsbehandling da permitteringsperioden opphørte, forsøk på å lure unna lønn m.m. gjorde forholdet til sjefene anstrengt.

Jeg merket en forskjell i personalpolitikken i firmaet etter at det fikk nye utenlandske eiere.

Godt da å få ut litt av agresjonen på rotfjerning(ved trappa) og tungt hagearbeid.

Jeg fikk også ryddet godt opp i garasjen.

 

1. september var boliggjelden nedbetalt og jeg kunne endelig nyte den totale frihet!

Mer tid til alt jeg hadde lyst til å gjøre. Mer tid til trening, hobbyer, Ferrari, reiser, sove, osv.

 

Jeg greide ikke å selge Mondialen i år heller. Jeg prøvde å få Style Auto til å selge den, i ett år, men de lykkes heller ikke. Så jeg hentet bilen tilbake 10 september og dro innom Cars & Coffie ved den nyrestaurerte Tyrigrava på veien. Staus nå er at jeg har noen småfeil som må fikses før den blir EU-godkjent og jeg har fått et skambud på 201.000kr. Ellers har interessen for kjøp, vært liten.

 

Før 1. september sa min leieboer gjennom 8 år opp sin leieavtale i Sponstuveien. Lite visste jeg da hvilke problemer hun skulle påføre meg(de neste 4 mnd) med motstand mot å slippe meg inn for å ta bilder, motstand mot å slippe meg inn på visninger, manglende rengjøring, manglende varsling om forsinket utflytting, manglende fjerning av søppel med mye mer :-( I skrivende stund er det fortsatt gjenstander på adressen, som ikke er fjernet.

 

En hyggelig fotosession og kafebesøk med Sara og fototur for å få med åpningen av Stortinget, var hyggelige avbrekk fra isolasjon og karantener(var i karantene 10 dager etter hver shoppingtur til Sverige).

 

I oktober dro jeg for første gang til Riksarkivet. Der fikk jeg innsyn i rettsoppgjørmappen til min morfars leieboer under krigen. Spennende lesing og dokumentering. Fant også en attest min morfar hadde skrevet til tiltalte i 1945.

 

I november dro Cecilie, meg med, på en 2 dagers Kieltur - uten ilandstigning i Tyskland(for å slippe karantene ved hjemkomst). Det var en selsom opplevelse å måtte gå med munnbind overalt på båten. Dansing var forbudt og bordbestilling var obligatorisk, men vi gjorde det beste ut av det og fikk med kvoten hjem.

Senere samme måned ble jeg sofareparatør, da flere strikk hadde røket under min 17 år gamle sofa. Utrolig hva man får til!

 

Desember har stort sett gått med til å klargjøre Sponstuveien 15 til nye leietakere, og prøve å få tak i nye leietakere(jobbber fortsatt med saken).

Kanskje flytter jeg dit tidligere enn planlagt(planlagt våren 2022)

På dagtid følger jeg nøye med i aksjemarkedet og på en god dag går jeg 20.000kr i pluss. Andre dager går jeg kanskje noen tusen i minus. Men svært lønnsomt har det vært - så langt :-)

Fikk besøk av Stein som kom med den 3. printeren til meg. Takk Stein. Denne funker!

Denne gangen en laserprinter! Så hvis noen har lyst på 3 stk. Canon blekkprintere med skrivehodefeil, skal dere få de billig!

 

Julen betyr ingenting for meg så den var som andre dager. Julaften presterte Facebook å utestenge mine kommentarer de neste 30 dagene, for 2. gang i år!

Lenge leve amerikansk dobbeltmoral! Da er det godt at jeg fortsatt har mange DVD'er jeg ikke har sett ennå.

 

Nyttårsaften ser det derimot ut til kan ble den kjedeligste de siste 40 år.

Men time wil show!

 

Jeg ønsker alle et langt bedre år i 2021!

 

Hilsen en fri(økonomisk)og frank(?) og frisk 50-åring :-)

 

Ottar

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler