Om regjeringens forbud mot alkoholservering

19.01.2021, 18:40

2 kommentarer

Norge har levd i en tilnærmet "forbudstid" de siste 2 uker, og det er få som protesterer.

Det er ikke politisk korrekt å være livsnyter i en tid da hundrevis ligger og hoster med Koronavirus i kroppen.

Pandemier har kommet og gått i alle århundrer, og Korona er en av de desidert minst alvorlige i så måte.

Av en befolkning på 7,6 milliarder har 2 millioner mennesker dødd MED(ikke nødvendigvis AV) denne sykdommen.

Hvis vi sier av en gjennomsnitts verdensborger lever 75 år, vil det si at det normalt dør 100.000.000 mennesker hvert år.

At da kun 2 millioner har dødd av denne sykdommen, burde ikke få mange til å heve på noen øyenbryn.

Men neida!

Samtlige land på denne kloden har blitt satt i unntakstilstand i et mislykket forsøk på å stoppe spredningen av denne sykdommen. Dette samtidig som minst like mange dør HVERT år av malaria, feilernæring/underernæring, trafikkulykker, influensa m.m. Men det er vi jo så vant til, at det blir møtt av et gjesp.

Her på berget har vi en sterk tro på at alkoholinntak fører til alvorlig smittespredning.

Nå har riktignok opposisjonen på Stortinget, i dag, bestemt at alkoholserveringsforbudet, ikke lenger skal være landsomfattende, men at hver enkelt kommune skal vurdere nødvendigheten av dette tiltaket.

I kommuner med sterk representasjon av KrF politikere, kan vi være sikre på at disse politikerne gnir seg i hendene over denne fortreffelige muligheten til sette korken på flaska ¨på samtlige restauranter.

Fordi dette skal ikke gjelde puber/barer. Der er det fortsatt skjenkeforbud over hee landet.

Som med alle forbud, blir det komisk når det skal defineres grenser. Hvis man sitter på en restaurant og drikker øl, utgjør man altså en større smittefare enn om man sitter på en pub og drikker øl. Fra før finnes det jo krav om avstand mellom bordene, vente på bordsetting og krav om munnbind mens man går til og fra bordene(eller toalett). Dette gjelder BÅDE barer og restauranter. 

Overdrevet sjenking er jo fra før forbudt. Det samme gjelder alkohol lovens forbud mot å slippe inn overstadig berusede personer.

Så hvorfor er alkoholservering på restaurant mindre smittefarlig enn en alkoholservering på bar?

Kan det være fordi vi ikke skal NYTE alkohol alene, uten å innta næring i fast form.

Jeg vet ikke.

Om få uker er de mest sårbare(de over 80 med flere underliggende sykdommer) av oss og dem som behandler disse, vaksinert. 

Hva vil skje da?

Skal vi måtte vente til ALLE med BMI over 30 og høyt blodtrykk er vaksinert, eller kan vi gå tilbake til et tilnærmet normalt liv igjen.

Dersom 5000 nordmenn under 50 år i uka blir smittet, er ikke dette noe problem, hvis samtidig antallet sykehusinnleggelser synker og alle som jobber på disse sykehusene allerede og dem som er inne til operasjoner er vaksinert.

Jeg håper regjeringen har en detaljert plan for opphevelse av tiltak etterhvert som vaksineringsprogrammet skrider frem, men jeg er redd de ikke har det, og holder et strupetak på samfunnet til siste nordmann har fått sin sprøyte.

Del artikkel:

Relaterte artikler