Slik opplevde jeg 2021

02.01.2022, 20:08

Korona satte preg på store deler av 2021.

Ved årests begynnelse var alle Oslo's utesteder stengt, og det var vanskelig å reise noe sted, og vanskelig å returnere til Norge.

Min første vinter som finansielt uavhengig ble derfor tilbragt i stor grad hjemme i min egen hule, mens jeg ventet på at Verden og Norge skulle åpne opp igjen for et mer normalt liv.

Nyttårsaften ble tilbragt hos min venn Caroline Tømmerås Corneliussen med middag og påfølgende "overaskelses-besøks-runde". Jeg fikk endelig en anledning til å fyre opp 10 år gammelt fyrverkeri. Kruttet hadde tørket lenge nok

Senere på vinteren dro jeg på 2 demonstrasjoner mot Koronatiltakene foran Stortinget, og holdt en appell hvor jeg trakk frem de økonomiske og menneskelige kostnadene disse tiltakene har påført Staten og enkelt personer og bedrifter.

Min leieboer i bofelleskapet fikk påvist Korona(med kun svake symptomer) og jeg måtte nok en gang i karantene, men jeg hadde ingen syptomer på sykdom. Så enten er sykdommen mindre smittsom enn ekspertene vil ha det til, eller så ble jeg også smittet uten å få symptomer.

Jeg begynte å blogge for første gang denne vinteren på bloggi.no

De 3 første månedene av året prøvde jeg å få til utleie av Sponstuveien, men det var vanskelig å få til for kun 12 mnd(ville flytte dit selv i 2022). Men 1. mars hadde jeg endelig en leiekontrakt klar og jeg kunne derfor reise igjen

I midten mars orket jeg ikke lenger å oppholde meg innenfor husets 4 vegger og søkte special tourist visa til Thailand. Det var en kostbar og omfattende prosess, som flere ganger underveis holdt på å bli stoppet av bagateller. Men jeg var godt fornøyd da jeg endelig satt på flyet til Nederland og senere til Bangkok.

Derfra bar det direkte i karantene.

Mens jeg var i karantene, kunne jeg delta i et digitalt meklingsmøte med min tidligere leieboer i Sponstuveien, som jeg hadde et krav mot. Ellers ble det god til å se mange bedbragte DVD filmer

Det ble 15 døgn på karantenehotell, så det føles som å komme ut av et fengsel da jeg endelig kunne reise videre til Jomtien, der jeg hadde leid en stor leilighet med utsikt til sjøen og stort felles svømmebasseng utenfor. Der ble jeg kjent med mange nordmenn som langtids ferierte i området.

De 2 første ukene etter karantene, var det meste som normalt i Thailand, men deretter stengte mye av Thailand ned, og oppholdet ble langt mindre sosialt.

Likefullt var det deilig å tilbringe 3 mnd utenlands.

1. april flyttet allerede mine leieboere i Sponstuveien ut. Flere forsøk på få nye leieboere(takk for hjelpen med visning Andre Michael Erstad) mislykkes, så jeg endret derfor totalt planene mine.

Jeg meldte flytting til Sponstuveien 15, 1. mai og fremskynnet salgs/flytteplanene mine ut av Oslo.

Da jeg kom tilbake til Norge i midten av juni, var fortsatt mye begrenset/nedstengt og jeg brukte tiden effektivt til å flytte alle mine eiendeler til Sponstuveien og startet oppussingen.

Det var svært fysisk krevende selv om jeg fikk hjelp til flytting av Thor Henry Bjor og Stein Maka. Jeg hadde fortsatt hjerteflimmer og det gav meg veldig tung pust under fysiske anstrengelser.

Min leieboer i Nordstrand Terrasse flyttet ut 1. juli og maling, reparasjoner og gulvsliping kunne ta til for fullt.

I august startet arbeidet med å legge nytt gulv på verandaen.

Jeg hadde utsatt dette lenge da jeg visste det kom til å bli et omfattende prosjekt. Råte skadene var enda mer omfattende enn jeg fryktet, og de gikk inn i bjelke-lagene. Mange ukers forsøk på å få tak i en byggmester til å utbedre skadene, mislykkes. Det var måneder ventetid. Jeg ville helst selge leiligheten mens det var sommer.

Derfor bestemte jeg meg for å oppfylle drømmen om å kjøre til Nordkapp og kjøre Ferrari i Lofoten. Det ble virkelig en drømmereise! Jeg fulgte delvis Ferrari Owners Club Norway og delvis Stein Maka på reisen som gikk helt til havgapet i grense Jacobselv og helt til Europas nordligste fastlands-fyr.

Hjemreisen gikk via Finland og Sverige på 2 dager.

Vel hjemme i september bestemte jeg meg for å reparere råteskadene selv, for så å fullføre verandagulv med isolasjon og avrenningsplater. Mot slutten av september kunne jeg endelig slippe til eiendomsmeglere, takstmann, fotograf og potensielle kjøpere. Privatmegleren Panorama fikk oppdraget, men greide ikke å få inn bud i nærheten av taksten de selv hadde gitt.

I løpet av sommeren og høsten fikk jeg 1. og andre dose av Koronavaksinen, uten nevnbare bivirkninger. Ikke fordi jeg følte jeg trengte den medisinsk, men for å lette mulighetene mine for å reise utenlands.

Fra september var jeg også klar for å leie ut soverom i Sponstuveien. David fra Polen og Truong Alex flyttet inn i bofellesskapet.

Jeg kjøpte meg en 10 år gammel elektrisk varebil som ble veldig nyttig i siste fase av oppussing og da jeg skulle skaffe møbler til utleierommene.

I september åpnet også landet opp, og de fleste Koronatiltak ble fjernet. Det ble en kjempefeiring, og det ble hyppigere handleturer til Sverige

I oktober ble jeg endelig hjerteoperert på Rikshospitalet, etter at operasjonen hadde blitt utsatt 2 ganger. Operasjonen var en 100% suksess og jeg er svært takknemlig for at jeg bor i et land hvor vi får den hjelpen vi trenger og at vi har så dyktige helsearbeidere.

Det ble ikke mange Ferrari-arrangementer dette året, men FOCN deltok på Oslo motorshow i oktober var få dager etter operasjonen. Jeg fikk delta på søndagen men måtte overlate de slitsomme nedriggingsoppgavene til de andre medlemmene.

Nabohuset til Sponstuveien fikk ny eier, som umiddlebart startet totalrenovering og fjernet flere av de høye trærne som skygget for min eiendom og drysset blader/barnåler på min veranda. Nå er håpet de siste trærne også blir fjernet før jeg selger her i 2022.

Lekkasjer i kjølesystemet til Testarossaen, gjorde at den ble stående på Autoxo flere uker i oktober, og jeg rakk akkurat å få den hjem(+ en harryhandel) før frosten satte inn.

Samarbeidet med Privatmegleren avbrytes og jeg legger ut boligannonsen privat. Samtidig legges leiligheten på Nordstrand ut til leie. Kontrakt om ny leie ble signert mot slutten av måneden.

I november blir det mer og mer klart at Halden er den mest sannsynlige fremtidige hjemkommunen min. En eiendom i Enningdalen kan bli mitt livsprosjekt.

1. desember flyttet ny leieboer(Rafi Ahmad) inn i Sponstuveien og Alex flyttet ut.

I desember fikk jeg den triste beskjeden om at både tante Astri og onkel Håkon hadde havnet på sykehus. 2 uker senere kom den triste meldingen om at Astri døde som følge av skadene etter et fall på gulvet hjemme.

Nyttårsaften blir i overgangen til 2022 feiret hos Caroline som året før. Takk for invitasjonen og særdeles hyggelig selskap

2021 ble ikke året for å pleie sosiale forbindelser. Delvis fordi Korona restriksjonene og delvis fordi jeg prioriterte å fremskynne oppussing og salg av leilighet. Pr. dags dato har jeg fortsatt ikke mottatt noe akseptabelt bud på Nordstrand Terrasse leiligheten.

Takk for i fjor og godt nytt år i 2022!

Del artikkel:

Relaterte artikler