3 varianter av Cortina genser

16.09.2019, 21:42

I alle år har jeg strikket Marius gensere. Ja, det er ikke få av både herre og dame Mariuser jeg har produsert opp gjennom årene. Det har blitt noen til barn også selvfølgelig. Så mange har jeg strikket at mønsteret sitter i fingrene. Jeg trenger rett og slett ikke se på oppskriftent når jeg er i gang med det kjente Marius mønsteret. Det kan ha seg sine fordeler.

I november ble jeg spurt om jeg ville strikke en Cortina genser på bestilling. Det var damemodellen med rund sal. Cortinagenseren (som er OL genseren fra 1956) er ganske lik Marius. Det er det samme kjente mønsteret, men i motsetning til Marius, hvor man strikker hvite kryss på mørk bunn, strikker man ett hvitt felt med mørke kryss på Cortina genseren. 

Det var kjekt å strikke noe annerledes selv om det var kjent. Damegenseren ble strikket på en uke så gøy var det. Jeg ble veldig happy med resultatet og den unge damen som fikk den i julegave ble visstnok også fornøyd. Jeg synes den ble finere enn Marius, men det kan komme av at jeg har strikket så utrolig mange av den sorten.

Jeg fant oppskriften på Cortinagenseren på Dahle sine sider.  Det finnes tre ulike varianter av genseren og jeg fikk lyst å strikke en unisex modell til min nevø (kjæresten til hun som fikk Cortina med rund sal). Denne hadde ikke mønster på bolen, kun på ermene. Jeg synes den var stilfull og litt annerledes. Da den var ferdig  ble den akkurat slik jeg håpet den skulle bli -  enkel, klassisk, fin og litt orginal.

Så fikk jeg forespørsel om jeg ville strikke nok en Cortina til en sønn av en venninne. Dette sa jeg ja til hvis jeg ikke hadde noen tidsfrist. Jeg bestilte garn og dette kom til meg i romjulen. Selvsagt begynte jeg med en gang. Nok en gang var det en ung mann på 190 cm høy, så jeg visste at det ville bli mye arbeid, men men har man sagt A så får man si B.

Nå har jeg akkurat montert genseren. Den tok nesten en måned å strikke. Litt lang tid egentlig til å være meg, men den var VELDIG LANG. Denne har mønster i både ermer og bol og måtte klippes opp og monteres. Nå har jeg laget så mange gensere med bærestykke hvor man ikke trenger å sy og klippe, at jeg synes nesten det var litt godt å ikke ha alt på en pinne, men heller ta hver del for seg.

Den ble kjempefin. Denne gangen er det sort som er bunnfarge med naturhvit i mønster. Garnet er Merinoull og forhåpentligvis klør det ikke. Det var litt vanskelig å få den akkurat på mål til eieren, men jeg tror jeg har fått det til. De unge i dag vil ikke ha gensere som er store og bomsete. De skal være tighte og akkurat passe. Jeg håper han blir fornøyd. Jeg kjenner i alle fall at jeg gleder meg til gi den fra meg.

Oppskriftene på alle Cortina genserene ligger gratis her  : http://dalegarn.no/oppskrift/dg370-15-dale-cortina-genser-denim/

Nå nærmer vi oss slutten av Januar og jeg har ikke bare strikket Cortina genser. Jeg har fikset min svogers genser som var julegave og ble litt liten, og jeg har begynt å strikke en veldig spesiell Marius til en spesiell jente. Det er min eldste sønn som har fått seg kjæreste og jeg ville selvsagt strikke til henne. Hun er slank som et siv og jeg ville lage den litt kroppsnær. Derfor har bolen blitt to rette og to range. Den ser knøttliten ut nå, men jeg skal dampe den litt og forhåpentligvis passer den. 

Ellers er jeg litt stolt i dag. Jeg har nemlig solgt min første strikkegenser på Finn.no. Jeg la den ut for to-tre uker siden og i går var det dame fra ÅL som kjøpte den. Jeg har sendt den avgårde i dag, og det er litt rart å tenke på at nå skal det gå noen på ÅL med min genser. Håper hun blir fornøyd. 

 

Del artikkel:


 #Cortina 

Relaterte artikler