Ego strikk

16.09.2019, 22:00

Ego Strikk er tittelen på en strikkebok av Lene Holme Samsø. I den finnes MYE fint å strikke. MEN, det var ikke det jeg mente når jeg skrev Ego Strikk som tittel her. Sannheten er at denne sommeren har vær skikkelig EGO når det kommer til strikkingen min. Hele 5 gensere har jeg strikket i sommer - alle til meg selv !!

I vinter og vår ble det mye strikking til andre. Til dels fikset jeg og fullførte prosjekt andre hadde gitt opp og til dels var det gensere som ble gitt i gave. Da jeg kom til sommeren kjente jeg at kanskje jeg skulle strikke litt til meg selv. 

Det første jeg begynte med var å strikke Vendela jakken til meg selv. Den ble strikket i garnet Sterk og ble akkurat passelig. Kontrastfargen i mønsteret gjordet at denne jakken var veldig fin til jeans. Jeg brukte den en del på forsommeren før den skikkelig varmen kom. Jeg oppdaget også at jakke var mye smartere enn gensere. Når en blir varm er det så lett å hive av seg jakken. Jeg er jo av og på varm hele døgnet, så fra nå av blir det bare jakker til meg.

Neste prosjekt var en genser jeg hadde rekket opp. Ikke bare en gang, men to !! Jeg ble aldri fornøyd med det jeg strikket, og jeg ville gjerne strikke noe av dette nydelige garnet. Valget falt på Myrulljakken. Jeg strikket i garnet MYK og størrelse S på pinne 6. Jeg vil strikke flere av denne, men da vil jeg strikke M. Den var passelig, men kunne kanskje ha vært litte granne større. Jeg fant også ut at å rekke opp to ganger gjorde garnet litt gresent og tynt, men det gikk og jeg er kjempefornøyd med endelig å være i mål.

 

Jeg fullførte en genser til sjefen nede i Hundvåg kirke. Hun hadde fått så vondt i nakken og jeg tenkte at jeg kunne hjelpe henne med å få den ferdig. Genseren var omtrent 50% ferdig strikket og med pinne 6 og dobbelt garn gikk det rimelig kjapt å strikke ermer og fullføre genseren. Den var strikket i et nydelig garn og det ble en del garn igjen når jeg var ferdig. Jeg sa derfor at jeg ikke ville ha noe for å strikke den ferdig, men restene av garnet. Resultatet ble en Batikk genser til meg selv også. Den er lun og myk og skal være på hytta til kjølige kvelder. Fantastisk å ha på. 

Så skulle vi avgårde til England og jeg fikk lyst å ha noe nytt og inspirerende som jeg aldri hadde strikket før. Jeg ser jo også at veldig lite av det jeg strikker til meg selv blir brukt. Nå ville jeg strikke i bomull og valget falt på Sommer Ella toppen. Den ble strikket i garnet Line og var knallkjekk å strikke. Jeg begynte oppe i halsen og strikket nedover. Denne har blitt brukt veldig mye og jeg tenker jeg strikker meg en med lange ermer til vinteren også.

I sommer fikk jeg besøk av en tante fra Stord. Hun hadde med seg to poser med deilig bomullsgarn som jeg fikk. Jeg blir litt stresset av garn uten oppskrift, men etter en del googling kom jeg over en oppskrift jeg kunne følge. Garnet heter Velvet og ser akkurat ut som fløyel. Fargen er helt nydelig, en slags mosegrønn. Det var ikke så lett garn å strikke i, men i helgen kunne jeg ferdigstille den også. Jeg ble fornøyd og i og med at dette også er bomullsgarn er det et håp om at den kan bli litt brukt i alle fall.

Nå er jeg litt i villrede hva jeg skal strikke. Det blir ikke mer til meg selv i alle fall ikke på en stund. Jeg har derfor begynt på en genser som jeg skal gi i gave til en person som overhode ikke forventer å få noe strikket. Akkurat slikt kan jeg glede meg stort til å gi. 

I dag skinner solen igjen og det er godt over 20 grader allerede nå på morgenkvisten. Det blir nok ikke så mye strikking i dag. Jeg skal rett og slett slappe litt av i dag. Jeg tror jeg skal ligge i den nye Hammocken min og lese bok.

Ha en fin dag.

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler