Humulus genseren

21.09.2019, 21:51

1 kommentar

Denne lå på min tidligere blogg og var et populært innslag. Jeg legger den derfor med i min nye strikkeblogg. 

Endelig er jeg ferdig med Humulus genseren min. Det vil si endelig er jo ikke det rette ordet her, for den gikk veldig fort å strikke. I tillegg til å være rask å strikke, var den også veldig kjekk å strikke. Jeg hadde sett denne genseren på Raverly lenge, men jeg visste ikke om jeg ville klare å fortstå engelsk oppskrift. På facebook er jeg medlem i en strikkegruppe, og for noen uker siden var det en som lurte på om noen hadde strikket Humulus genseren. Jeg fulgte denne tråden, og fikk mange gode tips. Da jeg så at andre også hadde strikket den og fått den til, tenkte jeg å slå til å prøve selv også. Det viste seg at oppskriften også var på dansk, og dansk er jo ikke så allverdens forskjellig fra norsk.

Jeg bestilte først oppskriften fra Raverly. For de som ikke vet hva Raverly er så er det et nettsted hvor strikkedesigenere selger oppskrifter og mye annet. Her er link til Raverly http://www.ravelry.com/patterns. Utrolig mye fint der. Garnet ble tilslutt Sterk fra Du store Alpakka. Jeg kjøpte 7 nøster i bunnfarge og 1 nøste til mønster. Dette viste seg å være akkurat nok. Denne genseren skulle strikkes ovenfra og nedover. Dette hadde jeg aldri gjort før, men så smart det var da !!! 

Jeg gikk i gang med godt mot. Først skulle man strikke noe som het German Short Rows i halsen. Det er enkelt sagt å strikke halsen lenger bak enn foran. Det var lagt til en video på YouTube som viste hvordan. Jeg tror jeg dillet i 4-5 timer med dette som skulle være "så enkelt" ifølge YouTube videoen. Jeg fulgte oppskriften og jeg så på videoen om og om igjen. Jeg prøvde og prøvde, men nei, jeg fikk det ikke til. Dette irriterte vettet av meg, men jeg bestemte meg for IKKE å gi opp. Etter å ha googlet litt flere videoer kom jeg over noen som forklarte dette litt mer lettfattelig og fikk det endelig til. Det gav meg en utrolig mestringsglede at jeg tilslutt fikk det til og ikke gav opp. Halsen ble også veldig fin, så det var verdt strevet.

Mønsteret var lett å strikke, og da jeg hadde delt genseren inn i bol og armer var resten bare plankekjøring nedover med rettstrikk. Jeg felte ca 6 maske i hver side på bolen når jeg hadde delt arbeidet inn. Dette for å gjøre den litt smalere og ikke få en "posete" bol etter mønsteret var ferdig. Jeg kunne prøve genseren litt underveis og fant ut at jeg hadde strikket den ene armen for kort. Da var det så greit å bare rekke opp litt og strikke den lenger. Det samme gjelder for bolen. Hvis den skal være lenger bare fortsetter man jo litt til. Veldig greit. 

Denne tror jeg at jeg kommer til å bruke mye, for dette garnet var så nydelig både å strikke i og ikke minst kjennes det veldig behagelig ut mot kroppen. Neste prosjekt er en genser jeg bare har i hodet, men jeg tror jeg skal strikke det i Big Sterk. Nå får jeg bare finne ut litt om farger og ikke minst finne et mønster.

Del artikkel: Del på X


 #Humulus   #genser 

Relaterte artikler