Garnlykke

21.09.2019, 22:00

Når jeg jobbet var jeg VELDIG glad i handle klær. Jeg arbeidet 20 meter fra et senter med både Match butikk, som er min favoritt, og andre kjekke butikker. Ofte ble lunchen lagt til en tur på senteret, og i løpet av de tre årene jeg jobbet der ble det mange kjøp. Jeg fant alltid en unnskyldning for meg selv til å handle både klær jeg trengte, og ikke minst de jeg ikke trengte. For egentlig trengte jeg jo ingenting, men det var alltid kjekt å pynte seg på jobben, og jeg kjente virkelig på SHOPPINGLYKKE. Heldigvis er jeg en person som setter tæring etter næring, så jeg hadde råd til det jeg handlet. Det var noe med det lykke rushet som et godt kjøpt gav.

Nå når jeg er hjemme merker jeg at jeg ikke får det samme kicket lenger av å kjøpe klær. Det henger nok litt sammen med at jeg kan bruke de samme klærene flere dager på rad, og at ingen ser om jeg har fått meg noe nytt eller ikke. En annen årsak er også at jeg har et digert lager fra min velmaktsdager på senteret. Her en dag kjente jeg likevel på lykke rushet jeg engang hadde for shopping av klær, nemlig lykken av å kjøpe garn. Jeg har kanskje hatt det før også, men denne dagen MERKET jeg det så godt. Pluttselig var jeg i et utrolig godt humør. Jeg måtte stoppe opp og rett og slett tenke etter hva jeg hadde gjort den dagen.

Ja hva hadde jeg gjort ? Jeg var hos legen, det var jo ikke til å bli i godt humør av. På venterommet sjekket jeg mobilen og fant ut at Sandnes garn skulle selge ut alt Skappel garn for 70 prosent!!!! 70% !!!! Slikt skjer jo aldri. Jeg ble så stresset, for Skappel garnet er mitt favorittgarn. Jeg klarte nesten ikke å følge med hva legen sa. Alt jeg tenkte på var at jeg måtte komme meg hjem og bestille.

Vel hjemme heiv jeg meg over PC'en. Det ble bestilt garn til 4 gensere/jakker. Det var da jeg kjente garnlykken komme over meg. Hele dagen gikk bare til å titte i Skappel bøkene mine, og finne ut HVA jeg skulle lage av alt dette fantastiske garnet. Jeg tipset alle mine strikkeglade venninner og ikke minst damene på Strikke kafeen om det gode tilbudet på nett.

Etter noen dager kom det en mail fra Sandnes garn. Bestillingen min var kansellert grunnet at de hadde gått tomt på lageret. HVA !!! jeg hadde jo så mange planer med dette garnet at jeg hadde bare lyst å sette meg ned å hyle. Jeg sjekket nettstedet igjen. Jo jammen de hadde mer igjen i fargen koksgrå. Nå var det ikke akkurat den fargen jeg hadde så lyst på, men hvem kan si nei til et luksus garn som koster 86,- kroner og nå 26,-? Bestilling ble sendt på garn til to jakker. Jeg kontaktet mine venninner og alle hadde kun fått det koksgrå de også. De var like skuffet som meg. Dette synes jeg egentlig var ganske dårlig. Det burde jo være et system som fanget opp at nå var det ikke mer garn igjen, og at en derfor ikke kunne legge inn ny bestilling.

Vel, nok om det. På fredag dro vi inn på hytta. Det var Daniel som hadde vært sist i hytta, og han hadde ikke skrudd varmen skikkelig på, så når vi kom inn var det regelrett ishus. Jeg klarte ikke å sitte stille og vente på noe varmen så jeg tok meg en tur til Judaberg mens Sigvald fyrte opp. Selvfølgelig tok jeg turen innom Kaihuset hvor de selger koselig ting som garn, hobbyting, smågaver og nysteikte kaker. Det første jeg så var Skappelgarnet på salg. Riktignok ikke 70 prosent, men halv pris. Jeg kjente bare pulsen stige og som i transe kjøpte jeg nok garn til et par gensere til. Jeg måtte sette meg ned og kjøpe en GONG kake og kaffi bare for å roe meg litt ned. Jeg hadde lyst å kjøpe mye mer, men heldigvis besinnet jeg meg.

Et av mine nyttårsløfter var å IKKE kjøpe garn og ha liggende, for jeg ble så stresset av det fant jeg ut. Allerede to uker ut i januar har jeg nå garn til 4 gensere/jakker som jeg har investert i. Det ble ikke som planlagt nei, men gjett om fredagskvelden var rene julaften for meg når jeg enda engang kunne sitte å planlegge hva jeg skulle strikke. Ekte garnlykke

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler