God Jul til dere - tiden går

09.12.2023, 19:16

 

Dette skiltet laget min yngste sønn til meg da han gikk på barneskolen. Det henges ut hver advendt og jeg forstår at årene går. Nå er han 23 år og bor i Tromsø og jobber på flyplassen der.

 

 

 

 

Dette er en skjermdump fra mobiltelefonen min. Det største bildet inneholder blant annet en Yamaha TX 750 OHC fra 1973/74. Bildet er fra Teknisk museum i Oslo. Denne motorsykkelen er maken til min første motorsykkel fra 1974, bortsett fra fargen som var rød på min. Akkurat denne motorsykkelen som står på Teknisk Museum har jeg tatt i nærmere øyensyn nettopp der. Det er åpenbart at tiden går. 

 

 

Det at tiden går er et ubestridelig faktum. Bloggskribenten har erkjent at å fjerne alt hår på hodet ser bedre ut enn å bevare det lille som var. Etter et besøk hos en frisør på Sortland i fjor ble beslutningen om barbering av skallen skulle skje. Jeg spurte  frisøren rett ut; "Når bør jeg fjerne alt håret?", hvorpå den unge damen svarte; "Neste gang du klipper deg". Lettfattelig sagt.

Denne lua kjøpte jeg på Sortland, men kan nok finnes på en nettbutikk. Det kunne sikkert vært tekst på baksiden også hvor det kunne stått; "Mengden av hår er konstant, det håret som mangler på hodet kommer ut alle andre steder."

 

Her er et avisutklipp hvor jeg faktisk hadde hår. Om noen skulle lure står jeg i bakerste rekke som nummer 2 fra venstre, ved siden av Odd Roger Enoksen. Artikkelen er fra Harstad Tidende og er fra Andøy kommunes opptreden på "Teknologidagene" i Narvik i slutten av februar 1992. Det er snart 32 år siden. En spennende erfaring for en ung mann. Om jeg ikke hadde mye erfaring i arbeidslivet, så hadde jeg i det minste hår og bart.

 

Her har jeg kledd på meg en militær beret som jeg har laget luemerke med Bodø Glimt på. Bereten ble utdelt til oss brødre av yngste bror Jens under en middag på Sortland Hotell. Han hadde stoppet på "Outlet" i Bjerkvika på tur fra Tromsø til Vesterålen i begynnelsen av desember. For dem som liker butikker med mye rart anbefales denne butikken. Rose-Mari kjøpte møbelstoff til bobilen vår der. Utmerket.

 

 

Denne capsen har Rose-Mari derimot kjøpt på Aspmyra i Bodø. Legg merke til det håpefulle smilet, en knapp time før cup-finalen 9. desember. Risgrøten var et påfunn fra en av oss, tror ideen var hennes, mens kreativ bruk av rosiner var kanskje min siden jeg er glad i rosiner i grøten.  For de som ikke følger med på fotball så tapte !!!??? Bodø Glimt 1 - 0 for Molde. Kommer Molde til cup-finalen neste år blir kanskje grøten blå, for vi måtte kjøpe fire pakker med konditorfarge for å få ønsket farge. Pakkene innholdt gul, grønn, blå og rød. MEN om Tromsø kommer til cup-finalen og ikke Bodø Glimt, så får vi prøve oss på grøt med røde striper.

 

 

Her er nærbilde av årets lammerull. Denne har Rose-Mari kokt og presset. Utsøkt smak. Den som ikke får vann i munnen av dette bildet må enten være på slankekur eller ikke like lammerull.

 

Jeg har en tendens til å irritere meg over saker og ting jeg finner på Internett. Det dreier seg om både dårlig språk, dårlige overskrifter og uheldige kombinasjoner. Her er skjermdump fra mobiltelefonen fra TV2 sin nettside. Her er overskriften at to personer er pågrepet etter knivstikking, mens annonsen under reklamerer for en kniv som skjærer gjennom alt som smør. Direkte upassende kobling, og jeg sendte sporenstreks melding til TV2. Sånt går ikke an.

 

 

 

 

Her er også en skjermdump fra min mobiltelefon. Den viser at det er mulig å kjøpe diamantring og få 5000 kroner i rabatt. Det er direkte tåpelig etter min mening. Poenget med en diamantring er jo at den skal være dyr. Ingen som har behov for 5000 kroner i rabatt kjøper diamantring. I beste fall ville slike kunder kjøpe noe billig juggel, men jeg tviler på at de egentlig ville tenke at de skulle handle i en slik butikk. Kanskje de ville kjøpe noe mer fornuftig som en faktisk hadde bruk for.

 

 

Her er på nytt en skjermdump. Denne gangen fra Bladet Vesterålen. Min umiddelbare tanke da jeg så overskriften var at mannen var synsk. Jeg klarte ikke å fri meg fra den tanken og sendte bildet til mine brødre og mine barn. Tankene mine gikk tilbake til 1970-tallet da Vesterålsbruene ble bygd. Da mener jeg det stod et sted at Anna Elisabeth Westerlund (synsk) sa at Sortlandsbrua kom til å fallle ned, og da med en rød bil på tur over. Da vi hadde den lille røde Fiaten vår tenkte jeg på akkurat det hver gang jeg kjørte over Sortlandsbrua. Sånn sett er det greit å ha en brun/beige Peugeot nå.

Som et apropos til at Bodø Glimt tapte cup-finalenut i 2023 så legger jeg ut enda en skjermdump fra TV2. Her står det blant annet om "Kan Arsenal slå Lens?" I en kort stund lekte jeg med å se 11 mann stå å pisse på sidelinja på en fotballbane i London. Jeg så selvsagt at Lens var skrevet med stor L, så vettet vant denne gangen også. Jeg måtte bruke Google for å finne ut at Lens er en by i Frankrike. Min opplevelse av Frankrike er fra en buss som kjørte på en motorvei som minte om ei stor grøft og en liten tur på Champs-Élysées i 1995, så lens var for meg en liten stund bare å tisse eller tømme vann fra en båt.

 

Etter mye tull og tøys er det på tide å runde av. I år har vi sendt mange vanlige julekort, dog med påskrift fra data-printer. Håndskrifta mi blir stadig dårligere. Det er vel med den som hårveksten på hodet, blir stadig dårligere.

Uansett må alle som leser dette ha en riktig god jul og et godt nytt år. I år skal alle mine tre barn jobbe i jula og Rose-Mari sin Eivin skal besøke sine besteforeldre på Gran Canaria. Broren til mine barn, Ole, skal også jobbe i romjula.

Det er vel slik det bør være. De unge gjør det de må og etter hvert etablerer de sine egne juletradisjoner. Tiden går, og godt er det.

God Jul, alle sammen 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler