GOAHTLAND alias "AIDENSFIELD"

07.05.2024, 19:21

2 kommentarer

GOATHLAND. FOR MANGE AV OSS GODT VOKSNE, BEDRE KJENT SOM «AIDENSFIELD»

 

Goathland er en landsby i grevskapet Yorkshire. Landsbyen ligger i nasjonalparken North York Moors. Landsbyen er et utmerket utgangspunkt for fotturer på «the moors, heiene. I den forbindelse nevnes fossen Mallyan Spout, visstnok et syn å få med seg. Men vi kom ikke til Goathland for verken fottur eller fosse titting.

Jeg husker serien «Heartbeat» fra 1990 tallet. Så godt at jeg nå på mine eldre dager har fått med meg mange av episodene som kan ses hjemme på NRK 2.

Ett av målene på denne Englandsturen var å besøke «Aidensfield». Vi fant en sjarmerende campingplass bare noen minutters sykkeltur fra byen. En gård hvor sauene gikk rett utenfor, og hvor resepsjonen var et lite, rotete kott i en landsens bygning. Vi måtte parkere på gresset, det var vått, men vi kom heldigvis derifra.

Forbi campingplassen passerte toget som går mellom Whitby og Pickering. Toget stopper på Goathland stasjon.

 

Så tok vi syklene fatt, og tråkket inn til «Aidensfield». Her kjente jeg meg igjen. «Aidensfield Arms», nå The Goathland Hotel. Enda ses skiltet med «Aidensfield Arms» på veggen. Det serveres drikke og mat fra puben, og det er mulighet for å overnatte, akkurat som de kunne da serien ble spilt inn.

Så ble det neste gjensyn, butikken og postkontoret. Her selges det suvenirer og andre kuriositeter. Posthuset selger både kort og frimerker, og der tok de imot mine frankerte postkort, som nå er på vei til Norge. Vi fortsatte videre og kom til Goathland Tea Rooms, verd et besøk om man ønsker en kopp te og noe godt, søtt og hjemmebakt å bite i.

ET VELKJENT MOTIV FOR OSS SOM FØLGER MED PÅ "HEARTBEAT"

 

 

 

 

 

 

 

BILDER FRA SERIEN. DISSE PERSONENE KJENNER VI

 

 

 

 

A NICE CUP OF TEA

 

 

Sykler man videre, kommer man til kirken, St. Mary’s Church. Den har jeg ikke sett i serien, men synes det er interessant å besøke lokale kirker når vi er på tur. Den nåværende kirken stod ferdig i 1896, men det har vært kapeller og kirkebygg her helt fra 1000-tallet. Kirken var ikke åpen, så det ble kun å beskue den fra utsiden. Kirken skal visstnok ha en god samling av glassmalerier. Både kirkegården og selve kirken, virket ustelt og dårlig vedlikeholdt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Så vi tråkket tilbake, og kom til «Aidensfield Arms» igjen. Der gikk vi inn på puben og ventet nesten å se Gina eller Oscar bak disken. Det gjorde vi ikke, men øl fikk vi, og den nøt vi utendørs. Fra bordet så vi rett over til begravelsesbyrået og verkstedet til Bernie Scripps. Det var bare noen biler fra 60-tallet som manglet. Dette var autentisk.

 

THE GOATHLAND HOTEL ER " THE AIDENSFIELD ARMS"

 

 

 

 

 

 

 

Så syklet vi videre, nå var det stasjonen som skulle utforskes.

 

 

Goathland stajon ble åpnet i 1865, og det sies at den knapt er endret. Stasjonen er ett av stoppestedene på North Yorkshire Moors Railway (NYMR). Dette er en museumsjernbane.

 

Jernbanestasjonen Goathland stasjon, ble brukt som Aidensfield stasjon under innspillingen av «Heartbeat». Den er og stasjonen som ble Hogsmeade stasjon under filmingen av den første Harry Potter filmen.

 

 

 

 

 

 

 

Stasjonen har sin egen butikk og et te rom, Goathland Tea Room, som er innredet i 1922 stil. På denne stasjonen oppleves det virkelig som en er langt tilbake i fortiden. Jernbanelinjen går gjennom nasjonalparken. Jernbanestrekningen ble åpnet i 1836 som Withby – Pickering jernbanen. Denne strekninger er på 39 km.  Vi var så heldige å se to tog komme inn på stasjonen i hver sin retning. Dampen stod ut av disse lokomotivene, og helt foran i lokomotivet var kullet plassert. Det er mange frivillige som er med og bidrar til at disse togene kan gå.  

 

 

Jeg er fornøyd med dagen, og vil tenke på dette som et av høydepunktene så langt på Englandsturen vår. For dere som liker «Heartbeat», anbefaler jeg et besøk til Goathland. 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler