Så er jeg i gang

31.01.2017, 17:13

Så var jeg i gang da. Du vet den spenningen og forventningen man kjenner på når man skal prøve/ oppleve noe nytt, som å begynne på skolen eller i ny jobb f.eks. Den spenningen var tilstedet idag. En sånn spenning og forventning har man ofte når man håper å oppnå noe med det man skal lære eller gå igjennom. Jeg har vært på revmatologen en rekke ganger tidligere på polikliniske timer, men nå er det jo ett helt annet opplegg. Ett rehabliterings opphold som forhåpentligvis skal lære meg mer om sykdommen, og å finne måter som JEG best mulig kan leve med sykdommen min på. For sykdommen skal jeg jo faktisk leve med livet ut, deseverre. Idag var det oppmøte i 3 etg på revmatologisk dagpost, for jeg skal jo hjem igjen om ettermiddagen, jeg er ikke innliggende. Her var vi flere revmatikere som møttes idag, alle med hver sine historier. Det er ikke alle som har bekhtrevs sykdom sånn som meg. Første dag er jo alltid litt pinlig. Ingen kjenner hverandre og alle stirrer der de kan stirre. Etter hvert kom teamet som skal følge oss disse to ukene og løsnet litt på "spenningen". Dagen har vært blandet av informasjon rundt oppholdet, trening i terapi bassenget med fysioterapeut, noe som forresten var fantastisk deilig. Bassenget holder ca 32 grader, og jeg kjenner allerede at korsryggen er noe bedre.Videre var det "mål" forelesning med legen om hvordan man skal sette seg mål for oppholdet og veien videre etter rehabliteringen. Og ikke minst om hvor viktig det er å sette seg realistiske mål etter hvor man er sykdomsforløpet sitt. For store og urealistiske mål vil etter hvert ødelegge for deg på veien. Man ser at måloppnåelsen ble uoppnåelig og man mister motet. Jeg har allerede skrevet meg noen mål for oppholdet og veien min videre, men disse er ikke "satt". Det betyr at jeg skal bruke teamet som forøvrig består av en fantstisk lege, fystioterapeuter, ergoterapeuter og sosionomer, for det de er verdt. De kan hjelpe meg å justere på målene underveis for at dette skal bli så bra som mulig. 

"Mål eller målsetting er en klart formulert tanke, ide eller intensjon om en ønsket framtidig tilstand eller sluttpunkt et individ eller organisasjon planlegger å oppnå. Mål kan gi retning til videre arbeid og styre utviklingen mot målet. Mål er det ønskede sluttresultatet, mens plan, oppgaveløsning og strategi er framgangsmåten som brukes for å oppnå målet. Strategi er målrealisering, det man tenker å gjøre for å oppnå målene. En måte å sørge for at man når et mål, er å sette en tidsfrist for når oppgavene som utføres for å nå målet, skal være utført. Motivasjon kan være et viktig element i å nå et mål. Effektivitet er grad av måloppnåelse, det vil si i hvilken grad har man oppnådd målet. Her spiller også tid og innsats brukt for å nå målet inn."

Etter basseng treningen idag ble jeg helt utslått og datt litt i "do". Varme, kombinert med trening merkes på en allerede sliten og trøtt kropp. Dette endte med at jeg sovnet når jeg kom hjem idag, jeg som aldri pleier å sove på dagtid. :) Uansett, jeg er positiv og ser frem til de neste dagene. 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler