Det som virkelig har betydd noe

20.10.2017, 21:15

4 kommentarer

Det er nå syv uker siden Livea startet. Og i løpet av disse ukene har jeg virkelig lært hvilken betydnig kostholdet har å si for vektreduksjon, og hvor stor rolle riktig kosthold spiller inn på at du skal kunne lykkes med å gå ned i vekt. Jeg har trent minimalt disse ukene, rett og slett fordi jeg fremdeles ikke har nok overskudd til å orke dette flere ganger i uken. Jeg har trent gjennomsnittelig en gang pr uke og treningen har vært varierende, både ift intensitet og hvilken type trening det har vært. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg denne gangen ikke skulle renne ned dørene på treningssenteret. Det er flere årsaker til dette. Forrige gang jeg deltok på livea tok jeg helt av og trente 4-5 ganger i uken, jeg gikk mest på spinning timer, brente meg skikkelig og sluttet sakte men sikkert å trene. Denne gangen har jeg variert mer og sakt til meg selv at jeg ikke skal fly ned dørene, dette for at jeg faktisk skal fortsette og holde motivasjonen oppe etter livea kurset er over. Jeg har gått litt turer i fjellet, trent litt styrketrening hjemme, vært ute og løpt på løpe bane, vært på svømming og spinning, og ellers deltatt på stepp og styrke timer. Dette blir mer meningsfylt, og det holder motivasjonen min oppe. Når jeg skriver alt dette høres det ut som om jeg ikke gjør annet enn å trene, men som sakt så har det blitt ca en gang i uken. I tillegg har jeg også en veldig aktiv jobb som hjelper meg å få dekket mye av de daglige anbefalte skittene som er på 10 000 skritt hver dag. 

Det skal jo sies at VLCD-very low calorie diet virkelig er en lavkarbo diett, og det er ikke slik man skal eller kan forsette å leve. Jeg er fremdeles i ketose som betyr at kroppen får minimalt med med karbohydrater, fett etc. I ketose starter kroppen å "stjele" fra fetter du allerede har på kroppen for å få dekket engergibehovet sitt. Dette kan medføre at man raser ned i vekt, fordi man forbrenner veldig mye mer enn det man inntar i løpet av en dag. Pr nå ligger jeg på ca 700 kcal daglig, noe som virkelig er et lavt kcal inntak. Ift at at jeg ikke trener så mye enda, så er det helt utrolig å se hvor mye jeg likevel har gått ned disse syv ukene. Og det er det jeg skal frem til. Jeg har trent en del før, men ikke passet på hva jeg har spist. Dette har medført at jeg faktisk har gått opp igjen i vekt. Nå er det omvendt. Jeg trener ikke veldig mye eller ofte, men pga kostholdets betydning ift vektreduksjon så forstetter jeg og bare rase ned i vekt. På syv uker har jeg klart å redusere vekten min med 18,3 kg. Det er helt vilt, men etter hvert som vanlig, sunt og anbefalt kosthold skal innføres i hverdagen igjen, må også aktivitetsnivået økes i takt med dette. Om to uker skal jeg starte med å innføre ett måltid. Dette skal i hovedsak bestå av kjøtt, fisk eller egg, samt noen grønnsaker. Etter hvert som jeg spiser vanlig mat igien, vil også energi nivået øke. Med dette må også antall treningsøkter økes opp. 

Mange vil nok mene at dette ikke kan være sunt, men blodprøvene mine er helt fine, jeg føler meg i grei form, jeg klarer og gjennomføre daglige gjøremål og har det etter forholdene ganske bra. Mange mennesker gjør det samme som meg, jeg har gjort det før og mange etter meg kommer til å delta på kurset. I tillegg har jeg snakket med flere leger og andre som følger meg opp ift revmatismen, og ingen har sakt at dette er noe jeg ikke må delta på, heller tvert imot. Å redusere vekten vil også bidra til mindre belastning på rygg, knær og andre ledd . Dette er svært hensiktsmessig for en med revmatisk sykdom, men selvfølgelig også for andre som ikke sliter med muskel og skjelett plager. Jeg ønsker å være i så god form som mulig, opprettholde alle funksjonene jeg har så lenge som mulig, og forebygge eventuelle slitasjer og andre sykdommer som kan komme med overvekt. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg ble med igjen, og det er å anbefale. 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler