Saga rocks!

01.05.2024, 15:27

I ett av mine tidligere blogginnlegg kalt "høga håret" forteller jeg om en svenske som spilte på sag. Denne historien handler om å spille i en sag - dvs inne i et nedlagt sagbruk, omgjort til konsertlokale!

I Gjerstad var det tidlig på nitti-tallet en gjeng frivillige rockeentusiaster som fikk disponere bygningen til det nedlagte sagbruket i bygda. Derav navnet SAGA ROCKEKLUBB. Her holdt også et lokalt band til. De kalte seg naturligvis for Saga Rockers.

På denne tiden spilte jeg i bandet Shotgun Sally sammen med fire andre kompiser fra Kragerø. Vi hadde blitt booka til å spille på Saga en kveld. Kjøreturen fra Kragerø og opp til Gjerstad er ikke særlig lang, men vi begynte likevel raskt å kjede oss. Vi fikk opp stemningen ved å vise rompa til forbipasserende biler ved å presse disse opp i frontruta. Tom Rune Olsen var sjåfør og ikke særlig begeistret for dette påfunnet, husker jeg.

Vi skulle dele kvelden sammen med et Trash Metal band fra Tønsberg. Jeg husker ikke hva de het, bare at de skulle spille først. Det var helt umulig å forstå noe av det vokalisten sa (eller sang) bortsett fra når han snakket forholdsvis rolig mellom låtene. Han introduserte bandet som VVVRRRÆÆÆÆÆLLLL!!!!! og alle låtene ble annonsert på samme måte. Slik sang han også. Men musikken var kul nok, den....

Når VVVRRRÆÆÆÆÆLLLL!!!!! var ferdige med å spille ble det en pause med påfølgende omrigging før vi skulle gå på scenen. Da vi omsider inntok podiet var det ikke en sjel å se inne i lokalet. Vi kikket på hverandre et øyeblikk, trakk på skuldrene og dundret i vei! Da skjedde det noe komisk som jeg ikke har klart å glemme: folk tøyt inn i lokalet fra alle tenkelig (og utenkelige) steder. Noen kom inn gjennom et vindu, andre opp fra en lem i gulvet mens andre svingte seg ned fra en hems i et tau. Plutselig åpnet en dør seg bak scenen og vi hadde fritt utsyn over den vakre naturen utenfor mens folk ravet over scenen. De mest konservative brukte inngangsdøra. Moro var det, okke som!

Jeg har vage minner av at jeg også spilte på Saga med det lokale bandet MAKADAM, men det er uansett en annen historie, selv om hendelsesforløpet sannsynligvis var bortimot det samme....

Rock on! 

https://www.youtube.com/watch?v=igd6gUXQWeU

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler