Rotete budsjett much ??

07.04.2021, 21:32

"Det elementære"

Oh my god, det har blitt en skikkelig kampsak for meg at andre skal holde hodene sine langt unna andre sine privatsaker! Privatsaker, hva er det? Det lurer kanskje noen på. Hvor går grensene? Det er ikke feil å spørre om det eller å lure på det. Det handler sånn sett ikke her om det personlige, men det private. Med det private mener jeg det "vernede". Det som er helt klart individuelt ansvar. 

Hva menes med individuelt ansvar? 

Det er kanskje spørsmål rundt hvor det individuelle ansvaret begynner og hvor fellesansvaret eller samfunnsansvaret slutter. Tenker ikke dere, som meg at det kommer an på? Det finnes jo ingen lik situasjon. Det finnes heller ingen "samme person". Det er jo ingen som kommer å legger ned loven for oss, bortsett fra på veiene. Dessverre, men også takk og lov. Det er på lykke og fromme noen ganger, at vi finner hverandre eller ender opp med å hate hverandre. Noen ganger snakker vi litt for lenge med noen andre, samtidig som vi noen ganger skulle ønske man kunne prate lenge og vel med bare oss selv. Det er ingen "monstrocity" at man ber noen om noe. Et spørsmål er ikke farlig. Å undre seg, det er det vel ikke heller noe galt med. Det er kanskje til og med noe poetisk. Det er kanskje til og med noe patetisk at man ikke heller evner å ta ansvar for seg selv, fremfor å akkuratt som "kaste opp" på andre hele tiden, hver eneste gang man møter det man ser på som motgang eller fienden eller trussel. Det individuelle ansvaret kan strekkes langt og lenger enn langt, i følge loven og i følge med andre. Det er ikke lenger formålstjenlig å sånn sett "drive ut" andre til fordel for seg selv. Der man "glemmer" seg selv, skal man heller bli "akkuratt som" fersket i å hjelpe andre i stedet for å bli fersket i å kneble dem. Det er ingen som er tjent med at andre lider. Det kan få katastrofale følger for (aller mest) deg selv. 

Gammel vranglære

Mange i dag jobber for at man skal få en bedre forståelse for ulike samfunnslag. Kanskje man heller burde jobbe for noe annet, eller for at man ikke skal forstå hverandre. Det som uansett er direkte skadelig for tennene, er om man må omgås mennesker som hater. Mennesker som er direkte fiendtlige og negative. Verste sort. Hvorfor ser jeg så mye til det om dagen? Er det på grunn av koronakrisen? Svaret jeg får her fra politelige kilder er ja. Skummelt. Hva alt dette gjør med oss. At vi ikke alle sammen plukker opp snart.... At det er i dag og ikke om 15 uker, at vi fullstendig ikke overlever. Hverandre. 

Viss jeg hører noen si "satan" igjen, så griner jeg... 

Del artikkel:


Relaterte artikler