Brev fra Siri Elise

29.03.2019, 14:03

Hoisann!

Det er med blandede følelser at jeg meddeler med dere hvordan det går med min kjære søster Siri Elise. Jeg har siden hun dro ut mottatt en rekke brev, som har inneholdt statusoppdateringer om hennes nye liv der ute. Dessverre har hun ikke funnet en mann, og derfor har hun ikke fått det livet hun ønsker, enda.

Det er vanlig at unge mennesker får en lenger ungdomstid mellom kjønnsmodning og giftemål, nå som er vanskelig å stifte familie nå for tiden. Siri Elise arbeider nå i et annet hushold, hvor hun har skrevet under en arbeidskontrakt for et halvår. Hun sier at hun har fått gode yrkeserfaringer, men at livet er hardt.

Tjenerlønnen hennes er ikke stor, men hun har sikret seg bosted og mat, som også står i kontrakten hennes. Siri Elise har fått noen godgjørelser når hun har arbeidet svært lange dager, flere dager i strekk. Men da husholdningen også har litt mangel på penger, i form av mynter, har belønningne vært ting. Det har vært ting som klær og sko. Men behandlingen er ikke bare en fryd, da hun som tjenestepike må lyste både husmor og husfar som om hun var en av deres avkom.

Men Siri Elise mener likevel at hun har fått opplevd en viss frihet, da hun slipper å være under oppsyn av slekt og familie til en hver tid, i tillegg til at hun får erfart nye erfaringer. Hun har i tillegg utviklet et større kontaktnettverk, som kan være viktig og bruktbart i jakten på en fremtidig ektemann.

- Lars Håheim

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler