Logistikk.

04.02.2019, 08:02

Ja, jeg har mange planer, drømmer, ambisjoner o.l., eller egentlig ikke. Rettere sagt; det er mye jeg skulle ha fått gjennomført, men det strander på logistikken. Vi vet alle at en søndagsutflukt med barn krever omtrent like mye logistikk som en fullskalainvasjon av Luxemburg. Hva da med mer «voksne» arrangementer? Jeg tenker selvsagt på Birken.  Det er på mange måter det rennet jeg ender opp med. Kanskje også Coast2Coast i Danmark, men Birken er en sikker vinner. Etter noen prøving og feiling knakk jeg til slutt en kode for hvordan man kan gjøre dette enklest mulig.

1.       Tog og overnatting: Altså at du tar toget til Rena, henter startnummer og innlosjerer deg der du skal overnatte. Dette er på mange måter en bekvem løsning. Vær samtidig obs på at det gjerne er fulle avganger til Rena, og evt fra Lillehammer. Fordelen er samtidig at dette er ganske fleksibelt, da det gjerne går tog fra Lillehammer en gang i timen.

 

2.       Bil, overnatting og buss: Jeg har ved et par anledninger kjørt bilen til Rena, parkert, overnattet og tatt bussen tilbake fra Lillehammer til Rena, og derfra kjørt hjem. Også ganske bekvemt, men bussavganger kan bli en stressfaktor, samt at du gjerne er litt mør i kroppen etter turen. Jeg har noen ganger booket meg inn hos kjentfolk i Solør på vei hjem, dette har medført øl og hjemmelaget pizza.

 

3.       Finn en lokal buss: Mange idrettslag setter opp egen Birken-buss. Ofte er dette ganske rimelig, og til en viss grad sosialt, i alle fall om du liker å høre røverhistorier om merketider. Fordelen her er at du kommer deg trygt fram og tilbake, ulempen er at du gjerne må opp før en viss fyr har fått på seg skoene.

Så kom et lass med gubber - et lass med trøtte gubber

 

Mulighetene er mange, men noen tips  er at du pakker ferdig ryggsekken din (3,5 kg) og har den i bagasjen, slik at det er bare å ta den på seg. Overnatter du, sender du resten av bagasjen med lastebilene som står på Tingstadjordet. Dette er ganske bekvemt, for ikke å snakke om at det ligger tørt skift og venter på deg. Ta deg en god dusj på Lillehammer (husk håndkle og såpe) og få på deg varmt og tørt tøy. Birken har mye god logistikk – det gjelder bare å finne den løsningen som funker for deg.

Del artikkel:


Relaterte artikler