De beste rennene.

11.02.2019, 09:35

I utgangspunktet hadde jeg/vi ikke trengt å gjøre noe annet mellom desember og mars enn å dra på ulike renn i det ganske land. Dette strander ofte på økonomi, logistikk og selvsagt at det skjer andre ting i helgene. Samtidig finnes det noen renn du bør få med deg – eller renn du bør støtte opp om.

 

1.       De lokale rennene: All idrett i Norge hviler på frivillighet, det er ganske mange timer som legges ned i alt fra løypevakthold til vaffelsalg, og særlig sistnevnte gir penger i kassa til lag og foreninger. Støtt opp om lokale arrangementer! De pengene du legger igjen gir aktiviteter for barna, og det er det syvende og sist slik at om oppslutningen går ned, vel da er det ikke lengre slik at renn nødvendigvis arrangeres.

 

2.       Rennene der du kommer fra: Mange av oss er ut- og innflyttere, men fortsatt har mange av oss tette bånd til hjemplassen vår. Også her gjelder prinsippet fra punkt 1; støtt et lokalmiljø! Det er alltid trivelig å møte gamle kjente, støtte de som holder hjemplassen din i live og ikke minst mimre. Ikke noe er som å vise poden din barndoms løype.

 

 

3.       Rennene der du er på ferie: De fleste hyttesteder, feriesteder osv har en annen form for ferierenn, ofte drevet av et lokalt idrettslag. Hit kommer lokalbefolkning og tilreisende for å delta, og stemningen er god. Støtt et lokalsamfunn – delta på renn. Særlig i påsken er det duket for renn, og når man er vant til flatbygdene på Østlandet, er et renn på 1000 meter over havet ganske kult.

Påskesprinten i Skjåk - en fantastisk opplevelse

 

4.       Slå sammen renn med familieferie: OK, tidsklemme, ønsker som spriker o.l., her gjelder det å gi og ta. Et år reiste vi til Danmark hvor jeg deltok på BDO Coast2Coast, etter å ha krysset Jylland i nattens mulm og mørke var jeg tilbake som familiefar, og la rulleskiene i bagasjerommet.

Fornøy etter å ha krysset Jylland. Sjekk ut http://www.coast2coast.nu

Lista kunne vært lengre, og når kidsa blir større åpner nye muligheter seg, men om du disponerer riktig vil du muligens ha med deg en god turkamerat om noen år!

Del artikkel:

Relaterte artikler