Det kuleste rennet

04.03.2019, 09:14

Birken er i skrivende stund snaue to uker unna, i Østerrike har det vært noe skileik hvor Norge har gjort det bra og her ser det ut til at ukas økter kan bli på hjul, eller snø , eller på joggesko. Birken er bra. Det er en eller annen ukjent grunn til at jeg hvert år stiller på Tingstadjordet, klar for en tur jeg har gått før. Jeg liker Birken, men sommeren 2018 deltok jeg på et annet arrangement, i Danmark!

Høsten 2017 ville jeg prøve noe nytt og googlet på «rulleskirenn+Danmark», resultatet som først dukket var «Coast2Coast». Etter å ha lest meg opp på dette rennet fant jeg ut at sommerferien 2018 skulle legges til Danmark. Første nyttårsdag 2018 var jeg påmeldt, hus og ferie ble booket, og de neste fem månedene gikk med til trening.

Noen permisjoner senere satt vi i bilen, 21.juni kl 0330, med kurs for Larvik. Omsider var vi fremme på Skallerup i Danmark, hvor rennet skulle starte, og vi skulle bo. For øvrig et fantastisk sted for hele familien. 21. ble til 22. og på årets korteste natt skulle jeg krysse Jylland sammen med 4500 andre, hvorav 15 på rulleski.

Klokken 22:22 gikk startskuddet, og alle deltagerne snodde seg av sted: Ultraløpere i tights, terrengsyklister, folk på rulleskøyter og syklister. Alle typer! Inklusiv noen som innledet løpet med en Prince mild. Jeg hang med på et følge rulleskiløpere, og vi holdt et godt driv sammen. Etter 9 km var første stopp. Her var det naturlig nok et juletema på drikkestasjonen: Gløgg, pepperkaker, juleøl og en fem meter høy julenisse dominerte drikkestasjonen.

Danskene tok seg god tid, jeg fortsatte videre gjennom natten. Det var to ting jeg lærte under rennet: Norske veier er ikke å så ille og at Danmark er ikke flatt. I tillegg var det motvind store deler av rennet. Natten gikk sin gang, på asfalt, på brostein og på lurvete sykkelstier. Med depoter vi ikke kjenner igjen fra Norge: Speidere som delte ut kaker, kommuneansatte som delte ut øl fra tappetårn og selvsagt BurgerKing. Danskene kan dette med å gjøre ting kult!

Endelig så jeg havet, jeg nærmet meg Fredrikshavn og målet for rennet. På grunn av motvind ble det mye diagonalgang, så jeg kjente det i tærne. Særlig siste mila. Jeg kom meg i mål akkurat da sola kom opp, kl 04:16, og jeg visste jeg ville rekke bussen tilbake med god margin. I målområdet var det mulig å få seg frokost og øl. Med den største medaljen jeg noen sinne har fått rundt halsen, satt jeg meg på bussen kl 06:00, og tenkte for meg selv: Dette var det kuleste rennet jeg har gått.

Fra den offisielle sida til Coast2Coast: https://coast2coast.nu/bdo-coast2coast

Coast2Coast er et perfekt arrangement for deg som synes selve rennet er en opplevelse i seg selv, og det lot seg flott gjennomføre med familieferie. Etter å ha sovet litt og tatt en dusj var det rett i badeland og avsluttet kvelden med dansk St.Hansfeiring.

Del artikkel:


Relaterte artikler