Den siste uka..

11.03.2019, 09:36

Birken er nå under en uke unna, og en ganske snikende følelse av spenning kjennes i kroppen. Det er nå det gjelder å finne balansen her; for lite - og kroppen sovner. For mye - og du risikerer å dra på deg noe du ikke vil ha under #Birken.

Denne sesongen har vært over middels god her på Østlandet, selv om februar ble ganske mild, så holdt snøen stand. På denne måten har jge klart å karre til meg nok kilometer til at jeg tror at dette går bra. De dagene jeg synes snøen har sviktet, så har joggeskoene vært et godt alternativ. Forrige uke prioriterte jeg tre rolige økter; to ski og en løpetur, i tillegg var jeg med og varmet opp junior før BarneBirken på Rena. Med andre ord - og for første gang på lenge; jeg føler jeg har overskudd i kroppen. Det akter jeg å fortsette med!

Skramstadsætra, 10.mars

Det vil si at denne uken blir det to rolige løpeøkter, ikke uten grunn. For det første er det beina som har vært jokeren under de siste rennene, beina her verket ved målgang, slitne ski har gjort sitt. Slitne bein har også gjort sin del av jobben.

Det vil si at kommende uke vil se ut som dette her:

Mandag og onsdag; rolig jogg, torsdag; preppe og slipe ski, fredag: høye bein og pakking av sekk.

Kostholdmessig er det nå på tide å karbe opp; kroppen får en kraftig dose av alt den ikke får til daglig, slik som sukker og fett. Sikkert ikke helt etter boka, men når kroppen får overskudd og påfyll er den mer enn klar for en frisk tur over fjellene. Nå er det sjokoladepålegg som gjelder! Hvordan det går får vi se, men neste uke kommer en eller annen rapport fra rennet.

Del artikkel:


Relaterte artikler